(VIDEO) Nino Raspudić u Splitu: U Federaciji BiH dvije, umjesto deset županija

Suđenje Josipu Perkoviću u Njemačkoj, kojeg se sumnjiči za umješanost u ubojstvo Stjepana Đurekovića, moglo bi biti neugodno za SDP, jer ne može ta stranka naslijediti prostorije nekadašnje komunističke nomenklature, a ne preuzeti balast komunističke partije iz kojeg proističe i Perković, rekao je dr. Nino Raspudić na tribini u Splitu pod nazivom “Hrvatska i BiH u 2014. godini”.
Prepuna dvorana Klerikata na Trsteniku u kojoj se okupilo oko 700 ljudi, bila je premala, tako da je dio znatiželjnika ostao na okolnim hodnicima
– Do sada nije moglo biti perspektive za hrvatsku dijasporu u Hrvatskoj jer su predstavnici totaliotarne strukture kojoj je pripadao i Perković ubijali predstavnike dijaspore – kazao je Raspudić.

– Nužno je da se politika, mediji i kultura očiste od komunističkih kadrova jer se u protivnom ne će otvoriti perspektive za hrvatsko društvo – istaknuo je Raspudić.

– Govoreći o situaciji u Bosni i Hercegovini, Nino Raspudić, koji je u više navrata prekidanim burnim pljeskom, istaknuo je kako je najbolje rješenje za Federaciju BiH da se njenih deset žuapnija preoblikuje u dvije županije od kojih bi jedna bila većinska hrvatska, a druga većinska bošnjačka. Na taj bi se način, po Raspudiću, smanjila i glomazna administracija u ovom entitetu.

Tako ustrojena većinska hrvatska županija onemogućila bi da se ubuduće, primjerice, za predsjednika Fvederacije BiH ustoličuje netko poput Živka Budimira koji je, po Raspudiću, dobio tek oko dvije tisuće hrvatskih glasova.
Autor M. S. | B. Gunjača

 

 

 

 

 

Odgovori

Skip to content