(VIDEO) HRVAT zaslužan za izgled prvoga serijskog BMW-a s prednjim pogonom

 

Na skorom salonu automobila u Ženevi bit će predstavljen BMW Serije 2 Active Tourer. Za njegov vanjski izgled najzaslužniji je je hrvatski dizajner Domagoj Đukec, inače šef vanjskog dizajna ove renomirane marke, koji je u BMW stigao 2010. godine. Na gornjem videu možete pogledati njegovu izjavu.

BMW Serije 2 Active Tourer

BMW 2-1

BMW 2-2

je jednovolumen karakterističnog bmw-ovskog oblika, na kojem će se temeljiti i neki drugi modeli ove premium marke. Dimenzijama d/š/v 4342/1800/1555 mm i međuosovinskim razmakom od 2670 mm, model garantira raskošnu unutrašnjost

BMW 2-4

u kojoj će se moći ugodno smjestiti pet putnika. Naravno da uz premium marku ide i bogata oprema, a tu su i brojni praktični detalji koji i inače obilježavaju obiteljske monovolumene (primjerice preklopive stražnje klupe i prednje sjedalo), kao i poveći prtljažnik (468 l) koji se preklapanjem klupa povećava na čak 1510 litara.

BMW 2-3

Za početak se nude tri motora. To su benzinci sa 136 i 231 KS te zasad samo jedan dizel snage 150 KS. BMW garantira nisku potrošnju svih navedenih motora. Sve u svemu, Mercedes B-klase dobio je opasnog konkurenta.

 

Odgovori

Skip to content