Akcija “Jedna svijeća za svjetlo u obitelji”

 

Bračno i obiteljsko savjetovalište te Savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja u Slavonskom Brodu, a po prvi puta i Bračno-obiteljsko savjetovalište u Osijeku, u razdoblju od 5. travnja do Cvjetnice provodit će akciju “Jedna svijeća za svjetlo u obitelji”. Cilj akcije je promocija rada Savjetovališta, razvijanje svijesti o kulturi traženja pomoći u bračnim i obiteljskim poteškoćama, senzibilizacija javnosti za probleme u radu s obiteljima, bračnim parovima, mladima i djecom, kao i poticanje obiteljskih vrijednosti. Akcija će započeti svečanim paljenjem svijeće na Gradskoj tržnici u Slavonskom Brodu, 5. travnja od 10 do 12 sati te pred osječkom konkatedralom Sv. Petra, 12. travnja također od 10 do 12 sati.

Provodit će se na način da se u vremenu prije Cvjetnice svijeće koje su ukrasili volonteri i djelatnici Savjetovališta te letci s informacijama o radu Savjetovališta dostave župama, gdje će se organizirati prodaja svijeća.
Potrebno je da župnici Slavonskobrodskog, Garčinskog, Sibinjskog i Velikokopaničkog dekanata, Osječkog istočnog, Osječkog zapadnog i Čepnskog dekanata, ali i ostali zainteresirani u Đakovačko-osječkoj nadbiskupij, procijene okvirni broj svijeća koji bi se mogao prodati u njihovoj župi i narudžbu jave na telefon 035/442-111. Svijeće i promidžbeni materijal bit će dostavljeni po dogovoru, a najkasnije do petka, 4. travnja. Potom je potrebno animirati župne volontere koji bi prije ili nakon nedjeljne mise na prigodnom mjestu, ispred ili u crkvi, u predviđenom periodu prodavali svijeće po cijeni od 5 kuna, a uz svaku svijeću dijelit će i promidžbeni letak. Prihodom od prodanih svijeća pomoći će se rad stručnih suradnika Savjetovališta te osigurati direktna psihološka, psihoterapijska i savjetodavna pomoć svim ljudima u potrebi. Moguće je uplatiti i dobrovoljni prilog na broj žiroračuna: IBAN: HR9624850031100203891 – Poziv na broj: HR00 25222-14

Svijeće od kvalitetnog bijelog voska posebno se proizvode za ovu prigodu, visine su 7 cm, a širine 5 cm, ukrašene salvetnom tehnikom ili kamenčićima i ukrasnom likom. Slavonskobrodska savjetovališta akciju provode osmu godinu zaredom i dosadašnja iskustva su izuzetno pozitivna jer su se župljani rado odazivali, pa je u većini župa bilo prodano oko 150 do 200 svijeća. Kupljenu svijeću župljani su ponijeli na slavlje vazmenog bdijenja ili uskrsni blagoslov, kako bi je potom upalili pri uskrsnom obiteljskom objedu, što je i prijedlog pojedinih župnika.

Izvor: IKA/TU

 

 

Odgovori

Skip to content