DVOTJEDNI IZLET IPAK BIO KORISTAN: Australski Hrvati dižu tužbu protiv Milanovića!

Tužitelji napominju kako optužnice nisu usmjerene protiv države Hrvatske, već protiv tri osobe: Zorana Milanovića, Gorana Vukovića – Vuka i Vesne Pusić

Hrvatski iseljenici iz Australije ne daju da buran boravak premijera Milanovića u njihovoj zemlji padne u zaborav i prođe nekažnjeno. Bahatost premijera koji je, kako tvrde, na australskoj državnoj televiziji izrekao teške optužbe na račun hrvatskih klubova, domova i samih domaćina koje je nazvao sljedbenicima Hitlera i Mussolinija, začinjena je bahatošću njegova osobnog čuvara koji je svojim ponašanjem izazivao nerede na skupovima u Australiji.

Šef osiguranja Zorana Milanovića, Goran Vuković – Vuk, prijetio je hrvatskim prosvjednicima nakon čega su se očekivale premijerova isprika i sankcioniranje tjelohranitelja. To je, međutim, izostalo. Tužena će biti i Vesna Pusić zbog, kako kažu, “klevetanja i etiketiranja Hrvata iz Australije”.

Optužnice koje se spremaju u Australiji bit će poslane njihovoj Vladi, ali i Europskom sudu. Tužitelji napominju kako optužnice nisu usmjerene protiv države Hrvatske, već protiv tri spomenute osobe: Zorana Milanovića, Gorana Vukovića – Vuka i Vesne Pusić. Uz najavu podizanja tužbe, australski Hrvati ovoj trojci poručili su: “nemojte napadati i provocirati Hrvate ma gdje god bili, jer će vas stići ruka pravde”. Tužba će biti poslana u Melbourne, a nakon potpisivanja će biti dostavljena Vladi Australije.

Autor: Snježana Vučković/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content