NEVJEROJATNA IZJAVA: “Ovo je najbolja i najpoštenija koalicijska vlada”?!

Već smo navikli na različito lupetanje kojim se pokušava prikriti totalna nesposobnost i neznanje kojekakvih čudaka na vlasti. No, očito je da premijer te njegova bliža i dalja svita drže da smo svi mi doista imbecili. Zar ovakva izjava ne potvrđuje upravo to?

Ovo je najbolja i najstabilnija koalicijska vlada do sada, i rekao bih najčistija i najpoštenija – tresne Milanović, i ostade živ. Tako se nije prosuo još otkad je skakao s transportera. Da cijeli svijet vidi koji je on frajer.

Znate, javnost je bila nezadovoljna Račanovom vladom, dodao je. A zar on misli da je njegovom itko zadovoljan? Uključujući njegove birače, koji su glasali za Mimicu pa umjesto njega dobili ženu od Jakovine? Ni u domovini nitko nije zadovoljan njime, kamoli Hrvati u inozemstvu. EU nije zadovoljna, što mu je jasno dano do znanja. Rating agencije nisu zadovoljne.

Halo, govorimo li o čistoći vlade u kojoj sjede rapski Sanader Antešić kao doministar, Linić sa svojim Šegonom, vladi koja kao zjenicu oka čuva Marinu Lovrić Merzel koja je kupila diplomu, a zgraža se nad time što je Vaso B. diplomski prepisao? O vladi u kojoj je do ne tako davno sjedio Čačić? O vladi koja je u ministarstva i agencije uhljebila svoje kadrove do razine tajnice, ma kako glupi, neuki i nesposobni bili? Prethodna vlada, ona Jadranke Kosor, je bar, kad već nije bila bog zna što sposobna, imala obraza sve kadrove na koje se posumnjalo smjesta izbaciti iz stranke. I imala je dva kvartala rasta BDP-a, makar simboličnog. Ova brani Sabu koji krade od siromašne djece u Vukovaru! Jer mu “premijer vjeruje”!  Račanova vlada je, spram ove, bila uzor poštenja i štedljivosti, ako već ne domoljublja.

Govorimo li o stabilnosti koalicije u kojoj je glavni koalicijski partner stranka koja ima više ministara i doministara u vladi nego birača? Koalicije u kojoj sjede jedna stranka lopovskija od HDZ-a i druga nesposobnija od bilo čega?

Koji su, nakon dvije i pol godine, uspjesi te vlade? Divljanje korupcije, nepotizam, rekordan javni dug i rekordna brzina zaduživanja, nesposobnost da se povuče i jedan euro od EU? Raspad realne ekonomije, pad BDP-a devet kvartala za redom? Uvođenje ćirilice u Vukovar i istospolnih brakova? Čak ni u tome nisu uspjeli, jedino su uspjeli izazvati revolt i polučiti referendum na kom su debelo poraženi, za što bi drugdje vlada ponudila ostavku! Uložili su ogroman napor i kompromitirali nas pred svijetom da bi zaštitili par ubojica komunističke tajne policije – i ni u tome nisu bili uspješni, jedan je u Munchenu, drugi putuje tamo!

Jesu li uspjesi ukidanje svih radničkih prava, skoro 400.000 nezaposlenih, zaustavljanje svih investicija? Guljenje koža s leđa rekordnim porezima? Je li uspjeh što ih u inozemstvo nitko nigdje ne zove, osim u London i Beograd?

Jedino u čemu je ova vlada bila uspješna je haračenje, desant na javna poduzeća i pljačka istih, zapošljavanje uhljeba po vezi, isisavanje novca, razbuktavanje ideoloških i etničkih podjela u društvu.

Prije 23 godine, na današnji dan, pala je prva žrtva Domovinskog rata. Milanović je tada, zahvaljujući tatici i njegovim vezama, izbjegao novačenje, a domovinu je branio iz Londona i Nagorno Karabaha. Danas je premijer. U Americi je nezamislivo da predsjednikom postane netko tko je izbjegao služenje u Vijetnamu – koji je bio na drugoj strani planete. U Hrvatskoj je zamislivo da se premijer najneuspješnije i vjerojatno aferama najopterećenije vlade ikad hvali uspjesima, umjesto da ode na Plitvice i pokrije se ušima jer je netko tada poginuo da bi stvorio državu koja njemu služi samo zato da bi imao gdje biti premijer, da bi imao službeni avion na raspolaganju za šalabajzanje po Krku i po Australiji, i da bi vlada, koja ukida poticaje za zapošljavanje, imala za Audije.

Ali Milanovića ništa od toga ne dira. On je sam sebi tak super i kul dečko. Od svog odraza u ogledalu ne vidi stvarnost.

Milanoviću, mijenjaj dilera. Hitno.

    Autor: Marcel Holjevac/dnevno.hr

1 comment

  1. Pingback: グッチ

Odgovori

Skip to content