(VIDEO) LlNIĆ: Milanović spletkama štiti interese obitelji i prijatelja!

DANAS JE SLAVKO LINIĆ PRED NOVINARE IZNIO SVOJU ISTINU KOJA SE BAŠ I NE PODUDARA S ONOM PREMIJEROVOM – Dugo očekivana konferencija za novinare bivšeg ministra financija Slavka Linića započela je u 12.30 sati u prostorijama rječkog gradskog SDP-a. Cijelo vrijeme trajanja konferencije Pokret otpora uzvikivao je “Vrati pare Liniću”.

Glavni razlog moje smjene je Ina i kredit HBOR-a tvrki ‘Mali biskviti’, izjavio je Slavko Linić na konferenciji za novinare u prostorijama riječkog SDP-a.

‘Ocjenjujem da je moja smjena razlog Milanovićeme medijske spletke koja je poslužila da se mene proglasi kriminalcem. Zašto? Da bi premijer zaštitio svoju obitelj, prijatelje i parcijalne interese’, kazao je Linić. Dodao je kako ga je Milanović 29. siječnja telefonom navečer nazvao i od njega zatražio smjenu Branka Šegona. ‘Nakon mog izričitog odbijanja premijer me optužio da sam lopov i kriminalac, a telefonski razgovor završio je psovkom. Premijeru je’, dodao je Linić, ‘nakon toga dao mandat na raspolaganje’ i od tada s njim više nije komunicirao. Neovisno o tome nastavio je raditi, donesen je rebalans, provedeni su programi vezani za proceduru prekomjernog deficita s Bruxellesom, pregovori s MMF-om i Svjetskom bankom. ‘Dok sam ja obavljao svoje poslove premijer je koristio određene službe i pokušavao me optužiti da sam kriminalac. Posebno se okomio na predstečajne nagodbe koje je pokušao osporiti iako je zakon potreban za njihovu provedbu donijela Vlada’, kazao je Linić.

Spačvu je u ‘propast’ odvela nesposobna Porezna uprava

Dodao je kako se Milanović posebno okomio na predstečajnu nagodbu za Spačvu koja je zaključena u svibnju 2013. i čijih 660 zaposlenika i danas radi normalno. Razlog za ‘lošu situaciju u Spačvi’ je nesposobna vukovarska Porezna uprava (i vještak koji je procijenio Spačvino zemljište na 33 milijuna kuna) te Privredna banka i ddužnici koji se nisu uspjele naplatiti. Radilo se o dugu većem od 500 milijuna kuna. Sve je to potpisala i Nada Čavlović Smiljanec. Bitan je i moment da su vlasnici Spačve odbili predstečajnu nagodbu jer su trebali odstupiti od svog vlasništva – naime banke su jedino u tom slučaju nudile svoj kapital za njezin spas. Spačva je, dakle, primjer kako se i HUP postavlja negativno prema predstečajnim nagodbama. Deset mjeseci nakon završene predstečajne nagodbe, premijer zajedno s Nadom Čavlović Smiljanec izlazi s novom procjenom Spačvinog zemljišta od 6 milijuna kuna. Nakon dva tjedna izašla je i treća procjena – ovaj put na 27 milijuna kuna. Ovo je dokaz da mi je Milanović u suradnji s Čavlović Smiljanec podmetao.

‘Čavlović Smiljanec štitila tvrtke povezane s Milanovićem bratom’

Ovime je premijer pokazao kako može podmetati svakome tko radi u državnim institucijama. Zamislite kakva je to poruka njima?, upitao se Linić. Dodao je da je podnio sve dokumente o ovom slučaju nadležnim institucijama te da mirno čeka njihovu odluku. Zašto Milanović ‘štiti’ Čavlović Smiljanec – zbog ‘poreznih makinacija koje je radila vezano za tvrtke Konel vlasnika Antuna Kralja i Nostra koje su povezane s premijerovim bratom Krešimirom Milanovićem’, ustvrdio je Linić.

Cijeli tekst i video s konferencije možete pogledati OVDJE.

 

 

 

Odgovori

Skip to content