George Soros priznao sudjelovanje u financiranju puča u Ukrajini

George Soros je izjavio CNN-ovom novinaru Fareed Zakaria-i da je bio zadužen za uspostavu stanja u Ukrajini koje je u konačnici pridonijelo zbacivanju legalno izabranog vođe zemlje i uspostavu hunte vođene od State Departmenta.

“Jedna od prvih stvari koje, o vama, mnogim ljudima padaju na pamet je, da ste tijekom revolucije 1989. financirali puno disidentskih aktivnosti, organizacije civilnog društva u istočnoj Europi, Poljskoj, Češkoj. Jeste li radili slične stvari u Ukrajini?” pitao je Zakaria Sorosa.

“Pa, otvorio sam fondaciju u Ukrajini prije nego je ona postala neovisna od Rusije. Fondacija je od tada funkcionalna i igrala je važnu ulogu i u sadašnjim događajima”, odgovorio je Soros .

Dobro je poznato, iako to nije dobro u vladinim medijima spominjati, da Soros blisko surađuje s USAID-om, u National Endowment for Democracy (Vladina Nacionalna zaklada za demokraciju, čiji posao je nekad radila CIA), Međunarodnim republikanskim institutom, Nacionalnim demokratskim institutom za međunarodne odnose, Freedom House-om, Albert Einstein Institutom, koji su pokrenuli niz obojenih revolucija u istočnoj Europi i središnjoj Aziji, nakon kontroliranog raspada Sovjetskog Saveza.

“Mnogi od sudionika koji su prosvjedovali u Kijevskom ‘Euro Maidan-u’, bili su članovi, od Sorosa, financiranih nevladinih organizacija i/ili su obučavani od strane istih ‘nevladinih’ organizacija u brojnim radionicama i konferencijama pod pokroviteljstvom Soroseva IRF-a (Međunarodne fondacije za renesansu), i raznih instituta i zaklada Otvorenog društva. IRF koju je osnovao i financirao Soros, može se pohvaliti da je dala “više od bilo koje druge donatorske organizacije’ u ‘demokratskoj transformaciji’ Ukrajine”, piše William F. Jasper .

 TrojicaZlih

Ova transformacija je dovela do kontrole Ukrajinskih sigurnosnih službi od radikalnih ultranacionalista. U travnju je imenovan Andrij Parubiy i drugi pučistički lideri koji su radili skupa s FBI-em i CIA-om da bi neutralizirali oponente nove vlasti koje je postavila Victoria Nuland i State Department. Parubiy je osnivač nacionalne socijalističke stranke u Ukrajini, a trenutno je šef Vijeća za nacionalnu sigurnost i obranu zemlje.

Sada kada je milijarder, “kralj čokolade”, Petro Poroshenko postao predsjednik Ukrajine, ulažu se napori, da se zbriše sva opoziciju u istočnoj Ukrajini, te se pokupe novci. Poroshenko je skoro savršen izbor za globaliste i apatčike EU-a. Zasjeo je u Savjetu ukrainske Narodne banke, a surađivao je s MMF-om, Wall Street-om i Europskom komisijom.

Poroshenko i i čelnici puča iz veljače “sada ubijaju civile po Donjecku”, nastavljajući napore istjerivanja i istrebljenja “pro-ruskih militanata i terorista”, tj naoružanih snaga otpora protiv Pravog sektora, u čijoj bi se pratnji mogli naći američki plaćenici uz asistenciju CIA-e. Civili su također žrtve u “od pobunjenika držanom Slovyansku i susjednom Kramatorsku, kao odmazda zbog otpora hunti u Kijevu”, koji se pojačava.

Vojni odgovor vrlo ružnog karaktera koji uključuje terorističko paljenja sindikalne zgrade u Odesi od strane “pro – režimskih izgrednika” (tj. Pravo Sektorskih paravojnih formacija), može se izravno pripisati aktivizmu George Soros i ruke na dohvat američkom State Departmentu, različitih nevladinih organizacija (koje su, u stvari, vlada i fronte Wall Street-a) i USAID-a, NED-a, ” Freedom House “, itd.

Nakon ubojstva i protjerivanja onih koji se protive gospodstvu MMF-a nad vladom i narodom Ukrajine, Rusija može očekivati daljnje provokacije, pogotovo sada kada se odmaknula od podrške otporu. Financijska elita i njihovi suradnici u EU su odlučili smanjiti i na kraju eliminirati izazov od strane Rusije i BRICS-a, pošto ove zemlje kreću u borbu protiv neoliberalne financijske agende.

“Skupljanje NATO-vih zračnih i kopnenih snaga duž granica Rusije u istočnoj Europi i Obamin izlet u Aziju imaju samo jednu svrhu,” kao što je Wayne Madsen napisao početkom mjeseca, “Vidljive i nevidljive sile koje diktiraju politiku svojim političkim marionetama u Washingtonu, Londonu, Parizu, Bruxellesu, Berlinu i drugim vazalnim glavnim gradovima, su odlučili razbiti BRICS – tek rođeni blok financijske moći, koji obuhvaća Brazil, Rusiju, Indiju, Kinu, i Južnu Afriku.”

Izvor: hangthebankers.com/croative.net

Odgovori

Skip to content