Rick Perry, vjerojatni američki predsjednički kandidat, izložen kritikama zbog izjave o homoseksualnosti

Čak i kada bi homoseksualnost bila genetski uvjetovana, ne znači da bi bila dobra za čovjeka

Vrlo izgledni predsjednički kandidat na idućim predsjedničkim izborima u SAD-u i guverner Teksasa, republikanac Rick Perry, ovih dana ne silazi s naslovnica zbog jedne izjave o homoseksualnosti. Američka javnost toliko je izbombardirana homoseksualnom propagandom da ne može podnijeti da se normalizacija homoseksualnosti dovodi u pitanje. Stvari su se dodatno zakomplicirale jer je Perry svoju tezu o homoseksualnosti na savršeno logičan način objasnio usporedivši homoseksualnost s alkoholizmom, ne misleći nikakvo zlo. Ljudi možda ne biraju svoje sklonosti, porive i osjećaje, ali svatko ima sposobnost odlučivati o svom ponašanju.

 

Rick Perry: Naši geni ne odlučuju o našem seksualnom ponašanju (video)

Autor: Ben Johnson

SAN FRANCISCO, 13. lipanj, 2014. (LifeSiteNews.com) – Guverner Teksasa Rick Perry suočen je s jalovim kritikama zbog izjave koju je dao u San Franciscu kada je rekao da, ukoliko znanstvenici ikad dokažu da homoseksualnost ima genetski uzrok, to ni tada neće značiti da je prihvatljivo djelovati prema svojim istospolnim pobudama.

„Bilo da osjećamo ili ne osjećamo prinudu da živimo određenim životnim stilom, imamo spospobnost odlučiti da to ne učinimo,“ rekao je u četvrtak publici okupljenoj u Commonwealth klubu u Kaliforniji. „Ja možda u svom genetskom kodu imam predispoziciju da budem alkoholičar, ali imam i želju da to ne budem. Na isti način vidim i pitanje homoseksualnosti.“

Perryjeve izjave bile su odgovor na pitanje moderatora o tome da li je moguće promijeniti homoseksualnost putem reparativne terapije. „Ne znam,” rekao je Perry, navodeći kako nije psiholog ili psihijatar po struci.

„Mislite li da je to poremećaj?” upitao ga je moderator.

U svom je odgovoru guverner Perry naveo svoju knjigu iz 2008. godine „Prisežem svojom čašću“, koja govori o izviđačima, a predgovor knjizi je napisao njegov kolega iz Teksasa Ross Perot. U toj knjizi Perry je napisao: „Čak i kada alkoholičar izgubi kontrolu nad alkoholom jer je alkohol ušao u njegovo tijelo, on i dalje može odlučiti hoće li ili neće piti. Isto tako, kada je netko privučen osobom istog spola, ona ili on donosi odluku da li će se upustiti u seksualne odnose s osobom istog spola.“

Doslovno preko noći internet je bio preplavljen naslovima u kojima se navodilo da je Rick Perry usporedio „homoseksualnost s alkoholizmom.”

„Perry je na savršeno logičan način objasnio svoj stav o homoseksualnosti, a analogija s alkoholom savršena u tome što pokazuje da genetska predispozicija za određeno ponašanje ne znači nužno da je takvo ponašanje za osobu dobro,” napisao je Dan Calabrese, kršćanski pisac i urednik koji održava internetsku stranicu bivšeg predsjedničkog kandidata Hermana Caina. „Ukoliko ne smijete postaviti jednu savršeno logičnu tezu poput ove bez da time uništite svoje izglede za sudjelovanje u političkom životu, onda do vraga s takvom politikom. Nitko se ne bi trebao kandidirati za bilo kakvu političku dužnost ukoliko to znači da ne smijete otvoreno reći što mislite i objasniti zašto tako mislite.”

Većina analitičara smatra Perryja vrlo izglednim predsjedničkim kandidatom republikanaca na izborima 2016. kome prognoziraju dobre šanse i koji bi mogao početi s kampanjom ubrzo nakon što ode u mirovinu krajem godine. Za njegovo sadašnje mjesto natjecati će se republikanac Greg Abbott i demokratkinja Wendy Davis.

Izvor: Lifesitenews.com

 

 

 

Odgovori

Skip to content