VRIJEME JE ZA VELIKI NOGOMETNI “BREAK”

Trijumf Brazila u Švedskoj ’58, jedini dosadašnji ‘break’ na SP-ima

Vrijeme je za najveći europski trijumf!

U tijeku je 20. nogometni SP, a niti jedan od 10 europskih trofeja nije došao na američkom tlu. Bilo na sjeveru ili jugu…

Ostala su još četiri kandidata za svjetskog nogometnog prvaka. Nizozemska prvi put, Argentina treći, Nijemci četvrti ili Brazilci šesti?

Uoči četvrtfinala pitali smo Vas: Tko će postati svjetski nogometni prvak? Odgovori su poprilično iznenađujući, velika većina anketiranih vjeruje da će trijumfirati Europljani. To bi bio prvi slučaj da Europljani trijumfiraju na natjecanju koje se održava u (bilo kojoj) Americi.

S dosadašnjih sedam SP-a vratili su se praznih ruku (s druge strane od devet europskih SP-a osam su osvojili ‘domaći’, te Brazil 1958 u Švedskoj), a da će sada biti drugačije vjeruje čak 73 posto anketiranih čitatelja. Od oko dvije tisuće glasova otprilike šestina otišla je ‘u vjetar’, odnosno momčadima koje su već otišle kući. No, raspodjela povjerenja u preostalu četvorku pokazuje da ovdašnja javnost ne vjeruje ni domaćinima ni Messiju.

article-0-19715B6400000578-444_634x399

Gotovo polovina na tronu mitske Maracane vidi Njemačku, a uvjerljivo druga je Nizozemska. Najvećim iznenađenjem smatrao bi se trijumf domaćina u kojega vjeruje tek 11.3 posto ispitanih. S tim da je većina glasovala prije ozljede Neymara i drugog žutog kartona kapetana Silve… Danas bi dobili još amnje povjrenja.

Nema sumnje da istovjetne ankete na području Južne Amerike donose sasvim drugačije rezultate.

Tko će postati svjetski prvak iduće nedjelje?

Njemačka 46.4 %
Nizozemska 26.6 %
Argentina 15.7 %
Brazil 11.3 %

Izvor: tportal

 

Odgovori

Skip to content