Marina Lovrić Merzel izbačena iz SDP-a

Marina Lovrić Merzel jednoglasno je isključena iz SDP-a, rezultat je današnjeg sastanka Gradskog odbora SDP-a Sisak na kojem je sudjelovalo 11 članova.

Gradski odbor sisačkog SDP-a na dnevnom redu sjednice imao je samo jednu točku – izbacivanje županice Lovrić Merzel iz SDP-a.

– Članovi Gradskog odbora su, sukladno člancima 18. i 19. Statuta SDP-a, jednoglasno zaključili da je Marina Lovrić Merzel prekršila programska načela i ciljeve stranke te time šteti ugledu stranke zbog čega joj se izriče mjera isključenja iz stranke. Gradski odbor SDP Sisak u potpunosti podržava rad svih nadležnih državnih tijela u otkrivanju nepravilnosti u Sisačko-moslavačkoj županiji. Sumnja u najteža koruptivna djela za koju se sumnjiči Marina Lovrić Merzel izaziva zgražanje i sram kod svakog člana SDP-a koji poštuje i provodi programska načela stranke, koja su nespojiva s korupcijom i kriminalom, što se posebno odnosi na obnašanje odgovorne javne dužnosti na koju je netko izabran kao kandidat SDP-a. U SDP-u nema i neće biti mjesta za pojedince koji su javnu službu odlučili iskoristiti za osobno bogaćenje. Pozivaju se nadležna tijela da istraže i ostale neriješene slučajeve u Sisku koji su prijavljeni sisačkom DORH-u zbog postojanja ozbiljne sumnje u malverzacije bivše gradske vlasti – priopćili su iz Gradskog odbora SDP-a Sisak.

Kako je nakon ostavke na sve stranačke dužnosti M. Lovrić Merzel samo običan član stranke, njezino izbacivanje može provesti i temeljni ogranak.

Sjednica je sazvana jučer, što znači da je do odluke o njezinu izbacivanju dovelo zadnje proširenje istrage tj. optužbe o primanju mita od strane Željka Žužića, a središnjica je, očito, posao izbacivanja prepustila lokalnom ogranku. Na čelu je ogranka sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, koju je Marina Lovrić Merzel u nekoliko navrata pokušavala, u predsjedništvu stranke, izbaciti iz utrke za gradonačelnicu i nametnuti svoga kandidata, no nikad nije uspijevala skupiti dovoljnu potporu.

Na možebitnu odluku o izbacivanju iz stranke, županica se može formalno žaliti Statutarnoj komisiji SDP-a. No, i ovo izbacivanje ne mijenja činjenicu da će županica i dalje biti županica jer je izabrana na neposrednim izborima.
Izvor: vecernji.hr

Odgovori

Skip to content