Održana prva “Ljetna škola domoljublja”

Mladeži HČSP-a: Mladi nacionalisti učili o kapitalizmu kao neprijatelju europskih naroda!
U Delnicama se 11., 12. i 13. srpnja 2014. održala prva „Ljetna škola domoljublja” u organizaciji Mladeži HČSP-a na kojoj sudjelovalo 100-njak članova Mladeži HČSP-a i srodnih organizacija iz čitave Europe.
Prva „Ljetna škola domoljublja” održala se u okviru svojevrsnog kampa vrlo bogatog sadržaja. Polaznici „Ljetne škole domoljublja” bili su smješteni u lovačkoj kući nedaleko od Delnica, okruženoj vrlo lijepim krajolikom Gorskog kotara. Tamo su polaznici u odličnoj atmosferi sklapali nova prijateljstva, razmjenjivali iskustva te raspravljali o aktualnim političkim događajima.

Svakog dana „Ljetne škole domoljublja” održavala su se stručna predavanja i konstruktivne rasprave. Glavni događaj skupa bila je međunarodna konferencija na kojoj je sudjelovali predstavnici sljedećih organizacija: Szalaj Szabolcs (Jobbik, Mađarska), Seth Van Passel (Voorpost, Flandrija), Plamen Dimitrov (Bugarski nacionalni savez, Bugarska), Ivyo Koleom (Rodobran, Bugarska) te Frano Čirko ispred HČSP-a kao domaćina. Konferencija se održala u delničkom Radničkom domu. Na njoj se govorilo o modernoj viziji nacionalizma, zadaćama i djelovanju europskih nacionalista, rješavanju teške socijalne i gospodarske situacije u Europi, o budućnosti mladih u Europi, identitetu te o kapitalizmu kao neprijatelja europskih naroda.

Konferenciju su pozdravili i glavni organizator Ivan Topić, predsjednik HČSP-a Delnice i gradski vijećnik, te predsjednik HČSP-a Josip Miljak. Moderator konferencije bio je prof. dr. Tomislav Sunić, pisac, prevoditelj, te bivši profesor političkih znanosti u SAD-u. On je nakon konferencije održao i vrlo zanimljivo predavanje o pojmovima identiteta, nacije, države, globalizma i suverenosti.

Predsjednik Mladeži HČSP-a Frano Čirko u svom je govoru naglasio kako je “ovo prva manifestacija ovakvog tipa u Hrvatskoj, slobodno mogu reći „eksperimentalna”, pa je iz tog razloga, ali i zbog ograničenog smještaja većeg broja ljudi, prijava na ljetnu školu bila ograničena samo one koji su bili pozvani. No, siguran sam da ćemo već sljedeće godine organizirati jedan veći događaj s većim programom, te da će se „Ljetna škola domoljublja” Mladeži HČSP-a u budućnosti pretvoriti u jednu veliku manifestaciju koja će okupljati veliki broj mladih nacionalista iz cijele Hrvatske i Europe.”

Prof. dr. Tomislav Sunić polaznicima “Ljetne škole domoljublja” održao je još dva predavanja u gradskoj vijećnici grada Delnice o kapitalizmu te o domoljubnim organizacijama Europe i svijeta.

Izvorni prilog možete vidjeti OVDJE!

 

 

 

Odgovori

Skip to content