SRAMOTNA PRIČA IZ HRVATSKE KOJA JE VEĆ OBIŠLA SVIJET: Otkaz čistačici jer nije počistila sud prije nego se pokušala ubiti!

Priča koja je obišla svijet: Hrvatskoj čistačici otkaz jer nije počistila sud prije nego se pokušala ubiti

Priča o hrvatskoj čistačici koja je dobila otkaz zato što nije očistila zgradu Općinskog suda u Samoboru prije nego je pokušala samoubojstvo obišla je svijet.

Ivana Muhar, 28-godišnja čistačica na sudu u Samoboru, u travnju se pokušala ubiti skokom sa zgrade suda. Zadobila je teže ozljede, a nakon što je puštena iz zagrebačkog KBC-a poslana je na liječenje u Psihijatrijsku bolnicu “Sveti Ivan”.

U međuvremenu je ostala i bez posla. Predsjednik Općinskog suda u Samoboru Darko Župančić uručio joj je izvanredni otkaz, uz krajnje bizarno objašnjenje: da zbog pokušaja samoubojstva nije obavila svoj posao. Prema Župančićevoj logici, prije skoka sa zgrade Muhar je trebala počistiti prostorije suda.

Sindikati će se žaliti, Ministarstvo pravosuđa tražilo očitovanje

“Ta jadna žena optužena je da nije obavila svoj posao prije nego je pokušala počiniti samoubojstvo, te je da je zbog toga izgubila povjerenje poslodavca”, izjavio je za agenciju AFP Siniša Kuhar, predsjednik Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske.

U izjavi za AFP, zahvaljujući kojem se ova nevjerojatna priča pojavila u udarnim svjetskim medijima, Kuhar je najavio da će se sindikat žaliti na odluku o otkazu koju naziva “okrutnom i bizarnom”.

Slučaj koji je potresao Hrvatsku završio je i pod lupom Ministarstva pravosuđa. Resorno ministarstvo od suda u Samoboru zatražilo je očitovanje. Istragu je pokrenuo i Ured pučke pravobraniteljice. No, sudac Župančić već je poručio da je odluka o otkazu donesena u skladu sa zakonom i da je nema namjeru povući.

Izvor: index.hr

Odgovori

Skip to content