TOP LISTA 30 POLITIČARA KOJI SU UPROPASTILI HRVATSKU

Najava objavljivanja liste srama hrvatskih poslodavaca koji ne ispunjavaju uredno svoje obaveze našeg je čitatelja ponukala da malo detaljnije analizira zašto poslodavci imaju toliko problema. Poznata je činjenica da investitori zaobilaze Hrvatsku, a poznato je i da smo po državnim davanjima do jučer bili na prvom mjestu u Europi. Isto tako, svaki hrvatski radnik mora raditi za četiri neradnika – umirovljenici, državna administracija koje imamo više nego cijela EU zajedno, političke stranke u Saboru, udruge i zajednice kojima se ne zna broja, piše portal dnevno.hr.

Prelistavajući sve sazive Hrvatskog sabora, čitatelj je primjetio da se i on povećao nakon smrti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, sa 127 zastupnika u trećem sazivu na 151 u četvrtom, petom, šestom i sedmom sazivu. Također, da se primijetiti da se mnoga imena ponavljaju od prvog saziva Sabora pa do današnjeg dana, piše dalje u tekstu.

“Možda ni to ne bi bilo toliko zabrinjavajuće da nisam izračunao koliko su ukupno koštali hrvatske porezne obveznike od prvog saziva 1992. godine pa do danas. Samo jedan saborski zastupnik košta godišnje porezne obveznike otprilike pola milijuna kuna pa vi sami računajte. A kakve su nam zakone donijeli, kako živimo i gdje se danas Hrvatska nalazi, a da i ne spominjem kakva poniženja doživljavaju oni koji su je i stvorili”, navodi čitatelj portala dnevno.hr koji je zato napravio listu srama top 30 političara koji su doveli Hrvatsku tu gdje je danas – na rub propasti.

Evo kako izgleda lista srama hrvatskih političara: 
1. STJEPAN MESIĆ

2. IVICA RAČAN

3. IVO SANADER

4. ZORAN MILANOVIĆ

5. IVO JOSIPOVIĆ

6. VESNA PUSIĆ

8. VLADIMIR ŠEKS

9. LUKA BEBIĆ

10. SLAVKO LINIĆ

11. IVAN JAKOVČIĆ

12. ANTO ĐAPIĆ

13. IVAN ŠUKER

14. DAMIR KAJIN

15. MARIN JURJEVIĆ

16. NENAD STAZIĆ

17. FURIO RADIN

18. MILANKA OPAČIĆ

19. INGRID ANTIČEVIĆ MARINOVIĆ

20. JOZO RADOŠ

21. ŠIME LUČIN

22. BOŽIDAR KALMETA

23. MILORAD PUPOVAC

24. VOJIMIR STANIMIROVIĆ

25. JOSIP ĐAKIĆ

26. DARKO MILINOVIĆ

27. JADRANKA KOSOR

28. VESNA ŠKARE OŽBOLT

29. DUBRAVKA ŠUICA

30. DRAGICA ZGREBEC

Autor: Iva Međugorac/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content