Video: Velika pobjeda Splita koji u Ukrajinu putuje s dva pogotka prednosti

Igrači Ivana Matića ove sezone i dalje su neporaženi u kvalifikacijama za Europsku ligu. Po jedan pogodak u svakom poluvremenu bio je dovoljan za treću domaću pobjedu iz isto toliko odigranih susreta…

Sukladno najavama trenera Matića igrači Splita u susret s Čornomorecom krenuli su dosta oprezno. Utakmica je bila prilično izjednačena u početnih dvadesetak minuta u kojima su gosti nešto više imali loptu u svojim nogama.

Iz prve prave prilike do vodstva je došao Split. Glavina je na lijevoj strani pronašao Darija Rugaševića koji šalje prizemnu povratnu loptu na desetak metara od Bezotosnijevih vrata, a na nju dolazi 19-godišnji Marko Rog i pogađa suprotni kut za prednost svoje momčadi.

Crveni su nastavili igrati pa su tako u periodu od tri minute dvaput prijetili preko Mate Bilića. Iz prvog pokušaja nije uspio pogoditi bliži kut, dok je drugi pokušaj bio s više od 25 metara, ali iz svega je Split došao samo do udarca iz kuta.
Do odlaska na odmor obje momčadi su još jednom pokušale zaprijetiti. Rastrčani Marko Rog u 36. minuti je pokušao udarcem iz daljine koji je gostujući vratar skrenuo u korner, a Opanasenko je nakon jedne dugačke lopte iz pada pucao preko vrata Andrije Vukovića.

Rezultatskih promjena više nije bilo, ali zato je gostujući trener obavio čak dvije izmjene u prvom dijelu susreta, u 37. i 41. minuti.

Odlično otvaranje nastavka utakmice i pokušaji Miloša Vidovića i Denisa Glavine bili su samo nagovještaj onoga što će se dogoditi u 48. minuti. Loptu je da desnoj strani dobio Tomislav Radotić, odlično ubacio na peterac gdje je još bolje loptu dočekao Henri Belle i glavom ju poslao u mrežu za velikih 2:0 Splita.

U 55. minuti nakon udarca iz kuta došlo je do gužve u šesnaestercu Čornomoreca, do lopte je stigao Glumac, okušao udarac, ali nažalost iznad preko gola.
Dvije minute poslije Split je mogao povećati svoju prednost, no Belle nije bio precizan, iako je na drugoj strani potpuno sam bio Mate Bilić, ali nije ga vidio.

Uslijedilo je tada razdoblje kada se igra Splita uglavnom svodila na čuvanje rezultata, a tek u 89. minuti udarcem je do smanjenja rezultata pokušao doći Volodimir Aržanov. Međutim, nije bilo problema za sigurnog Vukovića.

Gosti iz Ukrajine i u drugom poluvremenu su imali posjed lopte, ali do pogotka nisu uspjeli niti iz jednog od samo četiri udarca na vrata domaće momčadi.

 

RNK SPLIT – ČERNOMOREC 2-0

Strijelci: 1-0 Rog (25), 2-0 Belle (48)

RNK SPLIT: Vuković – Radotić, Galović (Erceg, 75), Glumac, Rugašević – Belle (Bagarić, 66), Vidović, Dujmović, Glavina – Rog, Bilić (Roce, 88)

ČORNOMOREC: Bezotosnij – Opanasenko, Sivaku, Teikeu, Kutas – Kovalčuk (Grečiškin, 76, Gai, Aržanov, Balašov (Dančenko, 37) – Šynder (Didenko, 41), Fomin

Izvor: sportnet.hr

Odgovori

Skip to content