Proslava Velike Gospe u Sinju pred 30-ak tisuća vjernika

“Ako nema univerzalnih vrednota, već od vremena do vremena tko dođe na vlast odlučuje po svom ideološkom opredjeljenju što je dobro, istinito i pravedno, kuda idemo? Gdje ćemo završiti, ako se zakon temelji na moći, a ne na istini”, upitao je nadbiskup Barišić

U svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske na svečanom misnom slavlju na blagdan Velike Gospe danas se okupilo 30-ak tisuća vjernika. Procesiju i koncelebrirano misno slavlje predvodio je splitsko makarski nadbiskup Marin Barišić, koji je u propovijedi pozvao na zaštitu braka i obitelji.

“Ako nema univerzalnih vrednota, već od vremena do vremena tko dođe na vlast odlučuje po svom ideološkom opredjeljenju što je dobro, istinito i pravedno. Kuda idemo? Gdje ćemo završiti, ako se zakon temelji na moći, a ne na istini”, upitao je nadbiskup Barišić.

Upozorio je da je Hrvatska izložena gospodarskoj, ali i moralnoj krizi te naglasio kako bi “nas poplava koja ugrožava moralne i duhovne vrijednosti trebala ujediniti i solidarizirati poput nedavne prirodne nepogode”.

“Ne možemo biti i ostati pasivni promatrači porasta vodostaja, rastakanja i probijanja obrambenih nasipa života, braka i obitelji” upozorio je Barišić. “Doista, kad se radi o životu, zaštiti i dostojanstvu osobe, obrani i promociji temelja života, to jest braka i obitelji, svi bismo, bez obzira na vjeru i svjetonazor, trebali biti na strani života. Nevjernik bi bio samo onaj koji ugrožava i čini da život bankrotira”, zaključio je.
Izvor: dalmacijanews.hr

Odgovori

Skip to content