(VIDEO) OTVORENO: ŽELJKA MARKIĆ, VILIM RIBIĆ, ARSEN BAUK I DAVORIN MLAKAR GOVORE O NOVOM REFERENDUMU

Potkraj tjedna počinje prikupljanje potpisa za novi referendum o tome trebamo li zastupnike birati preferencijalno ili s lista koje određuju šefovi stranaka? No, to nije sve. Traži se i spuštanje izbornog praga na tri posto, zabrana predizbornih koalicija te uvođenje elektroničkog i dopisnog glasovanja.

Hoće li ta promjena ukinuti postojeći politički model po kojem se na vlasti izmjenjuju HDZ i SDP, ili će uvesti Hrvatsku u razdoblje trajne nestabilnosti u kojem Vlade neće trajati dulje od nekoliko mjeseci – jedno je od pitanja na koje su odgovorili gosti večerašnjeg Otvorenog – Željka Markić iz građanske inicijative “U ime obitelji”, ministar uprave i član Predsjedništva SDP-a Arsen Bauk, saborski zastupnik Davorin Mlakar, i predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić.

Emisiju pogledajte ovdje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 comments

  1. Gukni sokole

    Te, odakle Vam ta nebuloza da se crkva ne smije mijesat u politiku… a NGOvna mogu koliko hoćes… pa tko ce nam zabranit, dajte probudite se nije ovo kraj 18. stoljeca, pusu novi ‘trendovi’, a Francuska revolucija je nepovratno ‘popusila’ cak i u Francuskoj. Gdje ste vi izoštravali vijuge – na ‘skandinavkama’ ili vam je Puhovski ‘ispuhao’ mozak…

  2. Gukni sokole

    A što ako gdja Markić uopće vise nije dio priče o Hrastu

  3. sveti petar

    Bez referenduma = HDZ-SDP
    Sa referendumom = HDZ-SDP-HRAST
    Djeca vide razliku u ovim slovima, a vi? Da li vam je inteligencija ispod dječje???

    Crkva ili HBK ustupila “U ime obitelji” crkve za skupljanje potpisa za novi referendum po kojem “U ime obitelji”-HRAST odmah ulazi u Sabor. Crkva se ne miješa u politiku i nije dio državne vlasti, definitivno!

Odgovori

Skip to content