Ivica Šola otkazao suradnju s Večernjim listom

Šola prelazi u 7DNEVNO!

U sljedećem broju najčitanijeg političkog tjednika u Hrvatskoj, čitatelji će moći pročitati neobjavljenu kolumnu jednog od najuglednijih hrvatskih kolumnista o predsjedniku Ivi Josipoviću koja donosi kompromitirajuće informacije po njega i predstojeću kampanju.

Na hrvatskoj medijskoj sceni ovih će dana doći do velikih promjena. Kako je do nas došla vijest da jedan od najuglednijih i najčitanijih hrvatskih kolumnista koji je zadnjih godina radio u Večernjem listu i Glasu Slavonije dr.sc. Ivica Šola raskida suradnju s Večernjakom, upitali smo ga za istinitost informacije.

– Točno je da sam u otvorenom i prijateljskom razgovoru prošli tjedan kolegama u Večernjem listu zahvalio na suradnji. O prelasku u tjednik 7Dnevno možemo govoriti kao vrlo vjerojatnoj opciji, uz neke druge. No najbliži sam toj odluci. Ali, kako u ovom trenutku stvari stoje, do kraja dana to bi mogla biti gotova stvar, tvrdi dr. Šola.

Pojasnio je i razloge raskida ugovora s Večernjim listom?

-Ne bih tu pravio drame ni pompe. Svaka suradnja jednom započne, a jednom završi, pa tako i ova. Dogode se neke stvari koje čovjeka, mene, na smiren i odmjeren način dovedu do takve odluke. Kao i kod svakog događaja postoje uzroci i povodi. Jedino što mogu reći da je izravan povod bilo nepuštanje moje kolumne o predsjedniku Ivi Josipoviću koja, po mom mišljenju, donosi kompromitirajuće informacije po njega i predstojeću kampanju.

O čemu se točno radi?

-To pročitajte u petak kada tjednik 7Dnevno bude na kioscima. Nema smisla nešto više govoriti, sve ćete vidjeti kada izađu dva teksta, kolumna koju nisu pustili u Večernjaku, kao i moj popratni komentar, zaključio je kratki telefonski razgovor dr. Ivica Šola, sveučilišni profesor, teolog i publicist iz Osijeka.

Izvor: dnevno.hr

Odgovori

Skip to content