AZIZ EF. HASANOVIĆ

Slike iz Iraka i Sirije nemaju nikakve veze sa islamom jer uništiti jednoga čovjeka znači uništiti cijeli svijet

Aziz ef. Hasanović, predsjednik Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj komentirao je antiterorističku akciju Damask u Bosni i Hercegovini za Dnevnik 3 istaknuvši kako je dužnost svake države, pa i BiH da zaštiti mir i sigurnost svojih građana i u tom kontekstu, ako je procjena sigurnosnih službi da su ugroženi mir i sigurnost u BiH – onda taj potez bio nužan.

“Ja sam u više navrata osudio takav postupak, slike koje gledamo danas iz Iraka i Sirije – to zaista nema nikakve veze sa islamom jer uništiti jednoga čovjeka znači uništiti cijeli svijet. Spasiti jednog čovjeka znači spasiti cijeli svijet”, rekao je te dodao kako slike koje dobivamo su u potpunoj suprotnosti s islamom.

“Psihologija čovjeka to ne može pojmiti jer za vrijeme Poslanika islama i u vrijeme prvih halifa (kalifa) – takvo nešto nismo mogli vidjeti. Oni koji se pozivaju na islam čine štetu islamu te na neki način vrše zlouporabu islama. Činit nešto što je Bog zabranio i pozivati se na islam znači vršiti aroganciju prema islamu ili, bolje rečeno, uzimati sebi vlast u ruke. Mi muslimani vjerujemo da je Bog taj koji daje život i Bog je taj koji daje smrt i nitko nema pravo uzimati pravdu u svoje ruke na takav način”, rekao je predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.

“Tvrdim kako islamski svijet ne stoji iza takvih skupina – to je skupina isfrustriranih i nekih ljudi koji žele promijeniti poredak na način koji po meni nema nikakvog smisla i nikakvu budućnost. Nadam se kako je to kratkog vijeka te nadam se će biti snage ugasiti požar koji nastao”, kazao je te dodao “nadam se da će biti dovoljno mudrosti da se ne zaoštrava situacija i da će se ovo nadvladati na najbolji način”.

Izvor: narod.hr/hrt

Odgovori

Skip to content