SLOBODAN PRALJAK: Istina je voda duboka (video)

Unatoč silnima – Istina je voda duboka!

Slobodan Praljak – emisija 2U9 U ovom širem intervjuu general Praljak nam je uštedio dosta pisanja, jer ovu emisiju možemo shvatiti i koristiti kao okosnicu svega o čemu ovdje pišemo i o čemu smo pisali. O nekoliko stvari i tema o kojima govori i general Praljak već smo pisali, do nekih tema još nismo stigli, ali to će do kraja ovog haškog procesa sve biti rješeno.

002522c1110debdfcc2c7ac5b2a63be1_700x550

Mi ćemo dakle proširiti i upotpuniti sve ovo o čemu ovdje govori general Praljak. Kod gledanja ovog videa, molimo obratite pažnju na dvije stvari. Prva i najbitnija je ta da je ovdje general Praljak pričao dva sata, a tek je uspio zagrebati površinu istine. Dakle, dva sata su malo da se tek načme tema muslimansko-hrvatskog građanskog rata u BiH, i to dva sata pričanja (što je svakako brže od tipkanja na tipkovnici računala) i to pričanja jedne ovako široke, elokventne i obrazovane osobe kao što je general Praljak.
Tu dolazimo do onoga što stoji u Škorinoj pjesmi “da je istina voda duboka” i s tim se u potpunosti slažemo. O toj temi, o potrazi za istinom, pisat ćemo u jednoj od sljedećih naših bilješki. Druga bitna stvar na koju vas molimo da obratite pozornost je atmosfera u kojoj je ovaj intervju rađen. Kidanje telefonskih veza, ometanje tv-signala, činjenicu da voditelj emisije u samoj emisiji kaže kako je par dana prije tog intervjua bio s generalom Praljkom i uočio da su pod prismotrom i vapaj voditelja da se dopusti Praljku dokumentima, mapama i argumentima pokazati drugu stranu medalje, drugi pogled na priču o građanskom ratu Muslimana i Hrvata u BiH.

E upravo ta činjenica, da netko ne dopušta da druga strana neometano iznosi svoje argumente ubija ovu državu i ovaj narod, odnosno ubija demokraciju u njemu. Mi ne samo da se toga nećemo preplašiti, nego ćemo to prihvatiti kao izazov.

 

 

 

 

Odgovori

Skip to content