BiH – AKCIJA ‘MESO’: Uhićeni braća Lijanović i ministar trgovine Milorad Bahilj

U velikoj akciji kodnog imena “Meso” pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA uhitli su nekoliko pripadnika obitelji Ivanković Lijanović, među kojima i federalni ministar poljoprivrede i dopremijer Jerko Ivanković Lijanović te ministar trgovine Milorad Bahilj, javlja Klix.ba.

Akcija je izvršena na lokalitetu Širokog Brijega, ali i još 14 drugih lokacija, javila je Federalna televizja (FTV).

Kako Klix.ba saznaje uhapšeno je četiri ili pet članova obitelji Ivanković Lijanović, a osim Jerka, među uhićenima je i njegov brat Mladen Ivanković Lijanović, zastupnik u Parlamentu BiH.

Među uhapšenima je i Milorad Bahilj, ministar trgovine u Vladi Federacije BiH i član stranke Radom za boljitak.

– Evo i mene uhitilo, upravo me SIPA uhićuje, kazao je Mladen Ivanković u razgovoru za Dnevni Avaz – nakon čega je prekinuta telefonska veza.

Tužitelj će kasnije danas odlučiti da li će oni i koliko će ih biti zadržano u pritvoru.

Akcija se provodi u više gradova u BiH s ciljem borbe protiv kriminala i višemilijunskih poreznih utaja.

U akciji je sudjelovalo više stotina policijskih službenika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Uprave za indirektne poreze BiH (UIO).

Budući da se radi o jednoj od najopsežnijih akcija, o njenom tijeku i detaljima redovno se informira i glavni tužitelj Tužiteljstva BiH.

Radi se između ostalog, o poreznim i carinskim utajama u iznosima od više milijuna KM, koje su počinjene osnivanjem i kasnijim fiktivnim gašenjem poduzeća, uz ostavljene velike dugove za porez. Navedena poduzeća bavila su se uvozom, proizvodnjom i preradom mesa i mesnih prerađevina, navedeno je ranije iz Tužiteljstva.

Izvor: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Skip to content