DAN ŠIŠMIŠA

Kada je novinar Radio Sljemena, Ivan Hlupić, pitao gradonačelnika kako teku pripreme za otvorenje škole i vrtića na Kajzerici, Bandić je započeo svoj carski proglas. Ukratko obavijestio svoj puk da će biti otvorenje škole na Kajzerici iako nije završena kuhinja i točka??

Kada je voditeljica jutarnjeg programa komentirala da bi prvi čovjek glavnog grada Zagreba morao pričekati i poštovati odluku inspekcije a ne stvarati nered, ovaj zapovjednim glasom započe svoj monolog otprilike ovako: ‘ Kada vi gospođo budete gradonačelnica brinite se za red… a što mislite da će ovako vrijedan projekt propasti zbog tamo nekog birokratskog službenika… vidjeti ćete, škola će biti otvorena to vam ja jamčim!…’

Mediji proglasiše Bandića kamelonom svih kamelona. Bandić između Tita i Stepinca, Bajića i Remetinca! Možda u tome i jest vic: valjda on sebe zamišlja kao kralja, humanista, biskupa, beskućnika, suca, znanstvenika, konja…
Bandić između Tita i Stepinca, Bajića i Remetinca!

Kao populista, i dobitnik nagrade javnosti kameleon svih kameleona, nostalgično reče kako je on išao u školu koja nije imala kuhinju, i da su zagrepčani čekali 60 godina na školu i vrtić te sada nema te inspekcije koja bi mogla uskratiti sreću koju im eto daruje nebeski dobročinitelj Bandić?? I što sad da kaže čovjek zdrava razuma i čista srca? Takvom naopakom logikom sutra se može otvoriti napola izgrađen metro, jer eto zagrepčani stoljećima čekaju na metro kojega imaju čak i Afrički gradovi. A to što je on u djetinjstvu išao u školu bez kuhinje ne znači da to moraju i hrvatska dječica u 21 stoljeću i to usred Europe. Tom naopakom logikom škole ne trebaju imati niti WC, ali javni WC od milijun kuna je sudbinski važan, a zašto? E to je pitanje za milijun kuna. Zašto Hrvatska postaje sve poželjnije stanište za šišmiše? Jer sustav djeluje naopako!

Zaista nepristojan taj čovjek, a k tome još i gradonačelnik glavnog grada lijepe naše domovine. Kada je on onako s visoka porazgovarao s voditeljicom, prebacio je napad na inspekciju. Napad je najbolja obrana, poznata je taktika vladara. Jer eto mali car Bandić odlučio je presuditi umjesto inspekcije, njega uopće ne zanima mišljenje inspekcije rada, kao niti građevinske inspekcije… Ipak red je naučiti tog politikanata, glumca prvog reda, kako se treba ponašati europski gradonačelnik. On kao gradonačelnik glavnoga grada Hrvatske mora vlastitim primjerom pokazati kako se poštuju institucije, a ne odmahnuti rukom kao da se radi o dosadnim muhama (Sjetimo se na koji način se rješava „svojih ljudi„ da zamete tragove).

Sjetimo se samo kako je carski odbrusio crkvi kada su biskupi izjavili da je zemljište na sveticama zabilježeno kao njihovo u zemljišnim knjigama još mnogo prije nego što je Bandić došetao u Zagreb iz svoje škole bez kuhinje, ovo je izjava gradonačelnika koji glumi legalistu: ‘Zabilježbu na Svetice oni s kaptola mogu si zadenut za šešir’

Naravno Bandić to zemljište želi lijepo javno „darovati” Hrvatskom Nogometnom savezu, čitaj Mamiću, za gradnju nogometnog kampa, a što će biti ispod stola drugi je par rukava; Sjetimo se carske okupacije javnih tvrtki pod krinkom stvaranja profitnog Zagrebačkog Holdinga, da bi danas taj isti „profitni” Zagrebački Holding gomilao milijarde kuna dugova poreznim obveznicima. Na nekim računima su završili ti silni novci, pišu mediji. Bandićevi kumovi doveli Zagreb do bankrota.

Dakle Bandić ne poštuje institucije a stalno pjeva “institucije neka rade svoj posao”. Zar to nije mantra ove političke kaste!? E sada kako će građani i poduzetnici reagirati. Zar po Ustavu RH nije svaki građanin jednak pred zakonom!? A tu je još EU (Europska komisija) koja je svojim članicama ipak propisala neke zakone. Jedan od tih je da se škola (vrtić također) ne može otvarati ako nema učionice, struje, WC-a, kuhinje…

Nažalost gradonačelnik Bandić je samo odraz političke „elite” na državnoj i lokalnoj razini u Hrvatskoj, a koja drži da je iznad zakona, i to onog istog zakona kojim tako bahato mašu narodu ispred nosa. Zar to nije dokaz da se u Hrvatskoj stvara politička kasta!?
U Hrvatskoj naopaka logika postaje pravilo. Neodgovorni, pohlepni, nesposobni i lijeni političari postaju sve bogatiji a pošteni i radišni narod sve siromašniji. (Političari nisu lijeni jedino kada treba „delati” za svoj osobni interes.) Političari vladaju narodom umjesto da narod vlada političarima. Za političare zakoni ne vrijede dok za narod prokleto vrijede. Sjetimo se, primjerice, najpohlepnije i najbešćutnije županice Merzel-Žarke, koja je u zatvoru uredno primala besramno visoku plaću dok desetine tisuća poštenih radnika ne prima plaću za svoj krvavi rad.

Prije neki dan slavio se dan šišmiša. Zar nije Hrvatska postala oaza za šišmiše!? Narod kaže da sustav spava poput šišmiša, a javnost je sito istine!

Autor: Walter William Safar/croative.net

Odgovori

Skip to content