Drugi misionar zaražen virusom ebole stigao u Španjolsku

REDOVNIK – Zrakoplov Hercules C-130, opremljen izolacijskom komorom, dovezao je oboljelog misionara iz Freetowna u Sijera Leoneu.

Katolički misionar zaražen virusom ebole u Sijera Leonu, drugi španjolski državljanin pogođen tom epidemijom, stigao je noću na ponedjeljak vojnim zrakoplovom u Madrid gdje je hospitaliziran, javili su španjolski mediji.

Zrakoplov Hercules C-130, opremljen izolacijskom komorom, dovezao je oboljelog misionara iz Freetowna u Sijera Leoneu. Redovnik Manuel Garcia Viejo (69), direktor bolnice u gradu Lunsaru u Sijera Leoneu, testiran je pozitivan na virus ebole te je izrazio želju vratiti se u domovinu, objavilo je ministarstvo zdravstva.

Taj liječnik specijaliziran za tropsku medicinu i direktor bolnice u Lunsaru 12 godina, Manuel Garcia pripadnik je bolničkog reda sv. Ivana od Boga, katoličkog reda na čelu karitativne organizacije koja radi sa žrtvama ebole. Radio je 30 godina u Africi.

U kolovozu je 75-španjolski redovnik Miguel Pajares, prvi Europljanin obolio od ebole, vraćen u domovinu no postao je i prvi Europljanin koji je podlegao toj bolesti.

Epidemija ebole koja pogađa zapadnu Afriku najsnažnija je dosad i od početka godine usmrtila je 2.630 ljudi, uglavnom u Liberiji, Gvineji i Sijera Leoneu, prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije.

Autor: PolitikaPlus/Hina/AFP

Odgovori

Skip to content