U srijedu, 29. svibnja u prostorijama HUB-a, održati će se predavanje o spolu, rodu i rodnom identitetu

Hrvatska udruga Benedikt u srijedu, 29. svibnja 2024. s početkom u 20 sati, u prostorijama Udruge na adresi Dubrovačka 15 u Splitu, organizira predavanje profesora Maria Milovca o aktualnim previranjima na području odnosa spola i roda.

“Živimo u vremenu u kojemu se znanstvenici ne mogu dogovoriti imaju li veći hipokampus mušarci ili žene, političari u parlamentu raspravljaju o muškarcima koji rađaju i svatko si dodjeljuje zamjenice koje želi, stoga mi se pretjerano pozivanje na znanost i akademski stil pisanja, uzimajući u obzir navedeno, čini kao dobar vic s lošim tajmingom. Tim više što sam u posljednje vrijeme sudjelovao u brojnim razgovorima u kojima su mi sugovornici priznali valjanost argumentacije, dosljednost logike i uvjerljivost izlaganja da bi na kraju bez imalo oklijevanja priznali kako ne prihvaćaju zaključke iz ideoloških razloga, u već poznatome stilu: ako se činjenice ne slažu s mojim stavom, to je gore za činjenice…” riječi su profesora Milovca.

Profesor Mario Milovac rođen je 1984. godine u Splitu. Diplomirao je teologiju s temom iz filozofije na Katoličkome bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Kao predavač sudjeluje na raznim javnim događajima, u emisijama i na tribinama vezanima uz teme kršćanske antropologije. Autor je knjige ‘Drevna igra – nova pravila’ koja se bavi problematikom rodne ideologije.

HUB

Odgovori

Skip to content