Iskonska slika masonerije: Babilonski misterij (IV.dio)

Nakon rušenja Babilonskog tornja i smrti Nimroda, središnje mjesto masonske urote protiv Boga seli se u drevni Egipat, u okultizam i sotonizam egipatske mitologije. S time će se susresti Izraelci u egipatskom ropstvu. Današnje Mizramsko masonstvo primilo je svoje rituale iz egipatskih misterija. Mizraim (Misrajim) je Hamov sin, Kušov brat, a isto ime se spominje u Biblijiza Egipat. Praktički Egipat je bio mjesto gdje su prvotno uselila ta tri babilonska patrijarha nakon „zbrke“ oko jezika.

Najnakaznija sotonska urota protiv Boga pokazala se u drevnom Egiptu (Hamovoj zemlji), u ogavnom i nastranom okultizmu egipatske religije sa zoomorfnim božanstvima i kultovima (uz iznimku Ozirisa /Nimroda/ koji je antroporfni bog svijeta mrtvih), u čijem je središtu sunčano božanstvo Ra. Litanije boga Ra govore demonskim jezikom plamena, proizvodeći jezik vatre. Stoga je i Egipat zemlja te demonske svjetlosti, a njegovi mudraci ne prestaju veličati taj sjaj. Dovoljno je sjetiti se Helopolisa, grada u kojemu je „rođen“ bog Ra, da se shvati uloga Lucifera, anđela svijetla na religiju Egipta.

Osim boga Ra su tu mnogobrojni bogovi u liku životinja i polu-životinja i polu-čovjeka, kao što su Amon- bog stvoritelj-ovan, Anubis- bog balzamiranja-pas, Horus-bog poistovjećen s faraonom-soko, Set-bog zla-mravojed, Ptaf-bog stvoritelj Memfisa-bik, Buto-glavna božica Delte-zmija itd.

Egipatsko vjerovanje u zagrobni život svodilo se na putovanje duša u drugi nepoznati svijet. Duša je često prikazivana kao ptica s ljudskom glavom koja napušta tijelo prije smrti da bi se s njim kasnije iznova spojila. Stoga je i mumificiranje bilo postupak kojime se tijelo konzervira kako bi se oslobodili oni elementi duše koji će preživjeti smrt tijela. Nije li to upravo selenje duše u carstvo demona? Jer treba shvatiti značenje hijeroglifa, freski i ostalih slikobraza nakaznih stvorenja sa zidova drevnih egipatskih piramida, grobnica i hramova. Nije teško dokučiti da je upravo drevni Egipat bio najvjerniji primjer kraljevstva Sotona, jer svi ti znakovi i slike nisu ništa drugo, već upute kako doseći demonsko božanstvo. Mumificirani mrtvaci pokapaju se kao poruke života poslije smrti, da se svaki od njih reinkrinira u boga (demona). Znak Zmije je svenazočan, na svim freskama i rezbarijama, a inicijacijski i ceremonijalni rituali u pravilu pokazuju bogove koji pale čakre (sotonine energetske centre na ljudima) s nekakvim štapom.

Bludnička babilonska religija nije se zaustavila samo na Egiptu. Ona je premjestila svoje središte u Perziju kada je Perzija postala središte svjetske političke moći. Iz Perzije se preselila u Grčku, pa u Rim, Veneciju…Zanimljivo da su se svi preokreti dogodili pod utjecajem urotničkog babilonskog svećenstva. Kada bi jedno carstvo onemoćalo i vladar oslabio babilonsko svećenstvo bi se urotilo sa svećenstvom novodolazeće svjetske sile.

Babilonskoj bludnici popločen je put za London 1534. godine kada je kralj Henrik VII. utemeljio Anglikansku crkvu. London je u Henrikovo doba imao sve preduvjete da postane središte Babilonskog misterija. Naime, nakon bule pape Klementa V. Pastoralis Praeminentae od 22. studenog 1307. godine kojom je tražio od evropskih monarha ispitivanja i eventualna uhićenja članova Viteškog reda Salomonovog hrama (templara) zbog heretičkog gnosticizma, sinkretizma islamske, kršćanske i židovske misli, okultizma, ezoterije, magije i sodomije mnogi vitezovi su svoje utočište pronašli na britanskom tlu. Pored toga venecijanska oligarhijska tiranija koja je tisuću godina potkopavala Vatikan turskim osvajanjem istočne Europe preselila se je u Englesku gdje se stopila s engleskom aristokracijom. Poznata je po tome što je poput svojih predaka, Feničana, štovala babilonskog boga Marduka (Nimroda) skrivenog iza kršćanskog simbola svetog Marka.

Henrikovim samoproglašenjem poglavarom Anglikanske crkve te nešto kasnije i svrgavanjem kraljevske obitelji Stuarte gdje je na čelu revolucije bio visokopozicirani mason i rozenkrojcer Oliver Cromvvell London je postao središte babilonskog izopačenog sustava koji traje do danas. Ujedinjeno Kraljevstvo je jedina zapadna zemlja s babilonskim konceptom vladanja, tj. jedinstvom crkve i države umrežene u Velikoj loži Engleske. Kao što masoneriju u svom modernom obliku kakvu danas prepoznajemo možemo zvati „dijete Reformacije“ tako i London možemo nazvati Novi Babilon – Babilondon. 

Korišteni dijelovi iz knjiga: Vladari svijeta,

U klopci demona i

Tko želi razoriti Crkvu 

Mladen Lojkić

Odgovori

Skip to content