Možda će vas zanimati skriveni detalji iz biografije nasilnog Laburista i napadača na Ružicu Ćavar

Prosvjed nekoliko nevladinih udruga na zagrebačkom Cvjetnom trgu trebao je, prema najavama, raskrinkati Vatikanske ugovore. Prema podacima zagrebačke policije, na skupu se okupilo tristotinjak znatiželjnika, ali sve poruke koje su se eventualno željele poslati zbog nasrtaja Nevena Kovačića na umirovljenicu Ružicu Ćavar pale su u drugi plan. Premda je javnost u međuvremenu doznala mnošto podataka o nasilniku Kovačiću, neki detalji iz njegove biografije ipak su promakli. Kako saznajemo od svjedoka ovoga nemilog događaja, napadač na Ružicu Ćavar prije prosvjeda sjedio je na terasi kafića na Cvjetnom trgu, a društvo mu je pravio njegov prijatelj Vjencislav Vlahov, inače turistički vodič. Kada je zapazio Ružicu, nasilni napadač izjurio je iz svoje stolice i narsnuo na žrtvu. Njegov kolega Vjencislav Vlahov, doznajemo, policiji je garantirao identitet s podacima napadača, s obzirom da ovaj sa sobom nije imao osobnu iskaznicu. Iako je Vlahov bio neposredan svjedok nemilog događaja, policiji još nije dao iskaz, a to pak daje mogućnost manipulaciji u ovom slučaju. Premda nije imao odgovarajući dokument, a k tome je nasrnuo na nesretnu staricu, iz nekog razloga nije bio uhićen i izveden pred suca.

”Hrabri junak” i nakon napada počastio se kavom, a i dan poslije napada viđen je u društvu svojih istomišljenika u jednom zagrebačkom kafiću u Teslinoj ulici, u neposrednoj blizini turističke agencije Alga Travel, koja se od napadača ogradila tvrdeći da isti nije njihov zaposlenik, već vanjski suradnik. Da priča po hrvatskim običajima bude neobično slučajna, na adresi gdje je sjedište Alga Travel agencije, u Teslinoj 14 nalazi se i trgovina Kondomerija s ponudom različitih prezervativa. Neobična trgovina navodno je u vlasništvu Suzane Varga. O da, ako vam prezime zvuči poznato Suzana je supruga ministra zdravlja Siniše Varga. Inače, Suzana je, spomenimo i to uz put, osobni stomatolog hrvatskoga premijera Zorana Milanovića.

No, to još uvijek nije sve jer osim za turističku agenciju, Kovačić, ali i kolega koji je za njega svjedočio posao turističkog vodiča povremeno obavlja i za Turističke zajednice Grada Zagreba. I u ovoj priči omakla se jedna slučajnost pa tako spomenuti dvojac često vodi izletnike u Vatikan. Uz to je Vlahov blizak prijatelj hrvatskoga veleposlanika u Vatikanu, Vučak Filipa u čijoj rezidenciji često gostuje, baš kao što je često kod Vučaka gostovao dok je ovaj bio hrvatski veleposlanik u Madridu. I dakako, opet slučajnost – kako je moguće da Kovačić vodi turiste po Vatikanu upoznavajući ih s kulturno vjerskim znamenitostima, a istodobno prosvjeduje protiv Vatikanskih ugovora i Crkve? Uz sve navedeno Vučak je krajem 1998. godine uhvaćen na ulicama grčke metropole, Atene, kako prijeti poslovnom partneru iz Tunisa, ucjenjujući te zahtijevajući raskidanje ugovora o poslovnoj suradnji. Vučak je u glavni grčki grad otputovao koristeći diplomatsku putovnicu, a na put se zaputio u ime Atlas Airtoursa koji se u to vrijeme spremao za prodaju Adriatica.net-u, Marka Vojkovića, knjigovođe predsjednika RH. Tim činom započela je agonija vlasnika i direktora nekoć uspješne hrvatske turističke agencije. Na koncu dodajmo da je upravo nasilnik Kovačić zamalo završio u Bruxellesu kao kandidat Laburista.
Autor: Iva Međugorac/dnevno.hr

 

Odgovori

Skip to content