Lovrić Merzel izišla iz zatvora

Pustite me, samo želim ići kući – Marina Lovrić Merzel jučer je od Sabora zatražila aktiviranje zastupničkog mandata.

Bivša sisačko-moslavačka županica i članica predsjedništva SDP-a Marina Lovrić Merzel danas je nešto prije 11 sati puštena na slobodu nakon pet mjeseci provedenih u istražnom zatvoru. Dočekali su je sin i suprug koje je izgrlila.

Na pitanje kako komentira mjesece provedene u pritvoru, rekla je: – Znate kako se kaže, živ čovjek sve izdrži, prenose 24 sata.

– Jedino mjesto gdje ću dokazati nevinost je sud. Aktivno sam pratila svoj slučaj dok sam bila u pritvoru. Aktivirala sam svoj mandat i sad ću biti na raspolaganju novinarima. Bit će vremena za sve, ali molim vas da me sada pustite jer želim ići doma – dodala je Merzel.
Podsjetimo, Lovrić Merzel jučer je od Sabora zatražila aktiviranje zastupničkog mandata. Potvrdila je to predsjednica saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva Gordana Sobol koja je istaknula da je zahtjev za aktiviranje saborskog mandata podnesen u zakonskom roku, osam dana od davanja ostavke na funkciju županice.

Sobol je dodala i da Mandatno-imunitetno povjerenstvo planira sazvati sjednicu dan-dva prije prve jesenske sjednice Sabora koja će se nevjerojatnije održati 17. rujna. Pretpostavlja se da bi se Lovrić Merzel mogla pojaviti već na prvom zasjedanju Sabora.

Izvor: vecernji.hr

Odgovori

Skip to content