SABO POLUDIO: Kreću dva nova procesa protiv njega!

Kako dnevno.hr ekskluzivno doznaje, bivši SDP-ov gradonačelnik Vukovara, Željko Sabo u petak se našao na vukovarskom Općinskom sudu zbog dvaju slučajeva, o kojima je naš portal prvi izvještavao.

Riječ je naime o slučaju Buljubašić. Točnije, o zaposleniku tvrtke Komunalac koji se uz pomoć Sabe domogao radnog mjesta u toj tvrtki. Premda se radnog mjesta domogao uz gradonačelnikovu asistenciju, na posao nije dolazio, ali plaća je na njegov račun redovito stizala.

Direktor Komunalca Marinko Leko, na sudu je, tvrdi naš izvor, ove zavrzlame priznao te se nagodio. Zbog njegove nagodbe gradonačelnik Sabo je poludio, uhvatio ga je panični napadaj jer brod kojim je sigurno plovio sada tone, ističe naš izvor. No, razlog za nervozu ne leži samo u spornoj nagodbi već i u tome što je optužnica protiv bivšeg gradonačelnika potvrđena te su sada pred njime čak dva sudska procesa. Drugi slučaj o kojem će Sabo na sudu morati progovoriti jesu i ljetovanja vukovarske djece i socijalno ugroženih građana, za čiju je organizaciju ljetovanja bivši gradonačelnik navodno prisvojio pozamašan iznos.

Inače, novi su ovo problemi za vukovarskog gradonačelnika kojega je nedavno osječki Županijski sud proglasio krivim za podmićivanje HDZ-ovih gradskih vijećnika Marije Budimir i Radivoja Đurića. Sabo je nepravomoćno osuđen na godinu dana i četiri mjeseca.

Autor: Iva Međugorac/dnevno.hr

 

 

Odgovori

Skip to content