SDP-ovac Sabo proglašen krivim!

Sudac Županijskog suda u Osijeku SDP-ovca Željka Sabu proglasio je krivim za podmićivanje vijećnika. Sabo je dobio po deset mjeseci zatvora za svaku od dvije točke optužnice, pa je objedinjena kazna godina i četiri mjeseca zatvora.

Izricanjem nepravomoćne presude okončan je prvostupanjski sudski postupak, započet 13. svibnja ove godine, a u tijeku je čitanje obrazloženja presude.

Uskokova optužnica teretila ga da je u lipnju i srpnju prošle godine, nakon neuspjelog konstituiranja vukovarskog Gradskog vijeća, u nakani da SDP-u osigura većinu, vijećnici Budimir ponudio mjesto člana Nadzornog odbora u tvrtki “Borovo”, mjesto predsjednice gradske komisije za europske integracije, uz pripadajuće naknade, te novčane naknade od 10, 20, i 50 tisuća kuna, kako bi postala vijećnica SDP-a u Gradskom vijeću. Marija Budimir je i snimila sporni razgovor sa Sabom te dala iskaz USKOK-u.

Optužnica je Sabu teretila i da je HDZ-ovu vijećniku Đuriću ponudio da će mu supruzi Ružici osigurati posao glavne sestre u vukovarskoj bolnici, a sinu posao direktora Hrvatskoga radija Vukovar i zaprijetio da će, ako Đurović odbije surađivati, njihov sin Siniša ostati bez posla na toj radijskoj postaji.

Bivši vukovarski gradonačelnik odbacio je optužbe USKOK-a o podmićivanju HDZ-ovih gradskih vijećnika Marije Budimir i Radivoja Đurića. Na posljednjem je ročištu pojasnio kako je vijećnica Budimir pogrešno protumačila njegove riječi, jer novac koji je nudio, nije bio namijenjen njoj, već za projekte SDP-a, a Budimir je nudio suradnju kao budućoj kandidatkinji liste SDP-a na novim izborima…

“Pogrešno je shvatila da ja to nudim njoj i da mi želimo, odnosno da ja želim da konstituiramo Gradsko vijeće i da su to ponude za konstituiranje Gradskog vijeća. Naš interes je bio pojačati listu za nove izbore te analizom rezultata koje smo ostvarili je bio akcent da pojačamo sa nekim kandidatima listu iz Mjesnog odbora Trpinjska cesta i Mitnica, gdje smo postigli najlošije rezultate.”, rekao je Sabo.Nepravomoćna presuda bit će objavljena u podne, a evo što očekuje njegov odvjetnik Anto Nobilo.

“Smatram da smo i tijekom postupka napravili sve što je bilo u mogućnosti da dokažemo da optužnica ne sadrži opis kaznenog djela, da to što je gospodin Sabo počinio nije kazneno djelo i mislim da smo u tome bili uspješni”, rekao je Nobilo Media servisu. Zamjenica ravnatelja Uskoka Zorka Fumić, podsjetimo, u završnom je govoru naglasila kako svi provedeni dokazi nedvojbeno upućuju da je Sabo počinio dva kaznena djela podimićivanja zastupnika.

Izvor: index.hr

Odgovori

Skip to content