ŠOK I NEVJERICA U VUKOVARU: Uhićene majke hrvatskih branitelja!

Građani su skinute i neoštećene ploče uz popratni dokument predali urudžbenom odjelu Grada Vukovara.

 

U Vukovaru su skinute ili razbijene sve dvojezične ploče. Naime, nakon polaganja vijenaca s obzirom na godišnjicu osnutka 204. brigade, dodatno potresene majke hrvatskih branitelja pokušale su skinuti ćiriličnu ploču s policijske postaje Vukovar, ali ih je policija spriječila te potom uhitila.

Kako doznajemo, ploču je s policijske postaje skinuo i razbio 90-postotni ratni vojni invalid Zlatko Zaoborni, koji je također uhićen.

Visok emotivni naboj u Vukovaru rezultirao je spontanim skidanjem preostalih dvojezičnih ploča u gradu Nakon toga su skinute i preostale dvojezične ploče postavljene proteklih mjeseci u Vukovaru.

Priveden je i hrvatski branitelj i bivši logoraš Ivica Nikolić zbog skidanja ćirilične ploče sa zgrade Ureda državne uprave. Možda najsablasnije uhićenje dogodilo se kod skidanja ploča sa zgrade Državnog inspektorata – iako su i ovdje neoštećeno skinute protuzakonite ploče, policija je uhitila, kako je već spomenuto, dvije majke ubijenih hrvatskih branitelja. S njima je uhićen i Tomo Gršić kojem je 1991. ubijena trudna majka, tada u 8. mjesecu trudnoće.

Građani su skinute i neoštećene ploče uz popratni dokument predali urudžbenom odjelu Grada Vukovara.

Činjenica je da policija intervenira u čuvanju nelegalno postavljenih predmeta unatoč odluci Ustavnoga suda koja je potvrdila njihovu protuzakonitost i protuustavnost.

 

Autor: S. Vučković/T. Pšenko/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content