(VIDEO) BUJICA: GOST S. LETICA – O POKUŠAJU UBOJSTVA GDJE ĆAVAR

Zlokobna prijetnja hrvatskoj sadašnjosti – Povratak u olovna vremena – naslov koji preuzimamo iz Hrvatskog fokusa, te komentar koji donosimo uz ‘Bujicu’

beddfa47179dc9ab24e407ba8b17c936_L

U ozračju sveopće histerije protiv Katoličke Crkve u Hrvata, posebno medijske, nedavni je i brutalni napad nasilnika, koji je na prosvjedu organiziranom 20. rujna 2014., na Cvjetnom trgu u Zagrebu od strane nevladinih udruga: Glas razuma – Pokret za sekularnu Hrvatsku, Inicijativa “Nisam Vjernik” i Udruga “Protagora”, protiv Vatikanskih ugovora, fizički ozlijedio gospođu, dr. Ružicu Ćavar, predsjednicu Hrvatskoga pokreta za život i obitelj i članicu Predsjedništva Hrvatskoga žrtvoslovnog društva, nakon čega je morala biti hospitalizirana.

Taj barbarski i nasilnički čin, zlokobna je prijetnja hrvatskoj sadašnjosti, prijetnja kojoj treba suprotstaviti činjenicu da je vjera i nada pomogla Hrvatima da prožive i prežive sva ova krvava stoljeća. Hrvati znaju u što vjeruju i zato ne moraju svemu vjerovati. Vjeruju svojoj Katoličkoj Crkvi, koja je tijekom minulih stoljeća skrbila za opstojnost hrvatskoga nacionalnog bića, skrbi danas i skrbit će navijeke, što je za mrzitelje hrvatskih svetinja neoprostiv grijeh i ovakav brutalni napad na gospođu, dr. Ružicu Ćavar, jasna poruka svim hrvatskim katoličkim vjernicima, svim hrvatskim domoljubima da će ih snaći slična sudbina ukoliko im domoljublje bude javno!

Ta spoznaja je zastrašujuća i potvrđuje riječi iz podnaslova, ali sada provjerenom metodom zastrašivanja nasiljem nad katoličkim vjernicima, hrvatskim domoljubima, metodom za koju smo mislili da je zauvijek pospremljena u ropotarnicu povijesti, a to je metoda koja neodoljivo podsjeća na, ne tako daleku hrvatsku prošlost, na olovna vremena, kada su hrvatski domoljubi, katolički vjernici okrutno kažnjavani, a krimen im je bio ljubav prema hrvatskom narodu, ljubav prema domovini Hrvatskoj i svojoj Katoličkoj crkvi. Stoga, brutalni napad nasilnika na gospođu, dr. Ružicu Ćavar, razlog je za zabrinutost hrvatske javnosti, posebno katoličke, domoljubne javnosti, odnosno razlog je to, da se tome mora zakonski suprostaviti, ali i vjerom, nadom i molitvom.

Dragutin Bauman, ing. kem.,

član Predsjedništva Hrvatskoga žrtvoslovnog društva

Izvori: Hrvatski fokus | Bujica | croative

Odgovori

Skip to content