‘U ime obitelji’: Tužili smo Grad Split Ustavnom sudu

PRIKUPLJANJE POTPISA – Građanska incijativa “U ime obitelji” predala je zahtjev Ustavnom sudu da preispita odluku Grada Splita o dodjeli samo četiri mjesta na kojima se mogu prikupljati potpisi građana za referendumsko izjašnjavanje “Birajmo zastupnike imenom i prezimenom”.

– Odobrena su nam mjesta u središtu Splita, pa držimo da su građani u drugim kvartovima zakinuti, pogotovo ako smatraju da bi se zakon trebao mijenjati. Time smo od strane Grada potcijenjeni i zakinuti – kazao nam je Tomislav Poljak, županijski koordinator Inicijative.

Svake će se nedjelje ispred svih crkvi u našem gradu, tijekom cijeloga dana, moći potpisati zahtjev za raspisivanje referenduma. Broj volontera koji Inicijativi stoje na usluzi je velik, toliko da ih, prema Poljakovim riječima, nije ni potrebno sve zvati.

– Nakon što naš zahtjev Gradu za 80 lokacija širom Splita nije odobren, poslali smo u ponedjeljak novi, gdje tražimo deset mjesta, no na taj zahtjev ne samo da nam nije udovoljeno, već nismo ni dobili odgovor – dodao je Poljak.

Koordinator se upitao i koliko vremena treba ministru uprave Arsenu Bauku da “jasno i glasno kaže građanima Hrvatske koliko točno treba potpisa skupiti kako bi ispunili svi zahtjevi za raspisivanje referenduma”.

– Ni nakon godinu dana ministar ne zna koliko je potpisa potrebno, 370.000 ili 450.000, što nije mala razlika – istaknuo je Poljak i dodao:

– Prilikom naše prošle inicijative u Splitu nam je odobreno 80 mjesta za sakupljanje potpisa, sada smo dobili četiri. Je li u međuvremenu stigao naputak iz Zagreba, ne znam niti želim spekulirati. Objašnjenje kako nam mjesta nisu dozvoljena zbog stvaranja “nepotrebne gužve”. Inicijativu za referendum potpisuju građani bez obzira na političku opredijeljenost.

Izvor: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Skip to content