BAUCI: KAKAV OTAC, TAKAV SIN

Splitski DORH podnio je optužnicu protiv Mire Bauka, tatice ministra Arsena Bauka, zbog serije kaznenih djela.

Prema odvjetništvu, liječnik Milan Šlendr je tijekom rujna i listopada 2011. godine te siječnja i veljače iduće godine, bez da je obavio preglede radnika, izdao Uvjerenja o zdravstvenoj sposobnosti za 30-ak radnika četiri tvrtke odnosno obrta, a kojima su ranije potvrde istekle. Jedna od tih tvrtki je Kavadur u kojem je direktor Miro Bauk.

Osim Kavadura i Mira Bauka, u pitanju su još tvrtke Pašarin iz Nerežišća, Korušce metali te obrt MAM. Pored “organiziranih” izdavanja, liječnik je u siječnju 2012. godine izdao i Svjedodžbu o zdravstvenoj sposobnosti člana posade pomorskog broda Željku J. (55), zapovjedniku Brodospasovog broda. Svjedodžbu je kapetan predao Lučkoj kapetaniji radi obnove pomorske knjižice.

Milan Šlender je inače i naplatio od HZZO-a sve “preglede”, troškove izrade nalaza, za sve radnike iako zapravo nije obavio te pretrage.Zbog toga se liječnik tereti za pet kaznenih djela izdavanja neistinite liječničke svjedodžbe te jedno kazneno djelo prijevare, dok su direktori tvrtki optuženi za poticanje na to kazneno djelo.

Eto iz kakve fine familije nama pametuju o potrebnom broju potpisa na referendumu.

dalmacijanews/dragovoljac

 

 

Odgovori

Skip to content