NOVI POČETAK: Popularna novinarka BBC-a ulazi u samostan

Popularna novinarka ostavlja uspješnu karijeru i ulazi u samostan – Jedna od najutjecajnijih političkih novinarki BBC-a Martina Purdy objavila je kako ostavlja novinarstvo i ulazi u kontemplativnu redovničku zajednicu

“Bok. Napuštam BBC. Evo moje izjave. Bog vas blagoslovio”, tako je Martina Purdy, jedna od najpoznatijih novinarki ugledne medijske kuće BBC objavila na Twitteru da napušta novinarsku profesiju kako bi postala – časna sestra.

Purdy je već 25 godina u novinarstvu, bivšom je urednicom u Belfast Telegraphu, a na BBC-u je radila nekih 15 godina i bila je njihovim glavnim stručnjakom za mirovni proces u Sjevernoj Irskoj, koji je redovito pratila i o njemu izvještavala. Njezin odlazak s BBC-a veliko je iznenađenje, pa i šok za mnoge. Riječ je o novinarki koja je bila jednom od glavnih “zvijezda” političke rubrike BBC-a i veliki autoritet po pitanju situacije u Sjevernoj Irskoj.

U svom priopćenju koje je objavila na Twitteru Purdy je zahvalila svojim bivšim kolegama i medijskim kućama za koje je radila, a potom dodala kako “shvaća da će biti ljudi koji neće razumijeti njezinu odluku”.

78141692_martinatweet
“To je odluka do koje nisam došla lako, ali sam je donijela s ljubavlju u velikom radošću. Molim vas da se molite za mene dok krećem na ovaj put poniznosti, vjere i ufanja”, poručila je Purdy i zamolila za privatnost za nju kao i za redovničku zajednicu u koju ulazi.

Riječ je o Sestrama euharistijskog klanjanja, kontemplativnim redovnicama koje imaju svoj samostan i u Belfastu. U nedjelju je Belfast Telegraph objavio fotografije Purdy koja sa svojim sestrama ide iz samostana u obližnju crkvu na misu.

Također u nedjelju, Purdy je objavila na svom Twitter profilu zahvalu svima onima koji su joj dali potporu.

“Hvala vam za vašu velikodušnost. Onima moje vjere, onima drugih vjera, onima koji traže Njega i onima koji ga pokušavaju ignorirati. Bog vas blagoslovio”, napisala je Purdy.

Izvor: Goran Andrijanić | Bitno.net

Odgovori

Skip to content