(VIDEO) BEOGRAD: Utakmica prekinuta, uhićen brat premijera Albanije

Tučnjava i prekid u Beogradu: Uhićen brat premijera Albanije
Bespilotna letjelica sa zastavom Velike Albanije izazvala je tučnjavu i prekid meča Srbije i Albanije u Beogradu. Meč je prekinut, a brat albanskog premijera uhićen

kaos1srbialbanci222

Odavno se znalo da će večerašnja utakmica između Srbije i Albanije premašiti okvire sportskog, što se pokazalo i na samom terenu. Krajem prvog poluvremena utakmica je prekinuta zbog opće tučnjave na terenu stadiona Partizana.
Sve je pokrenuo potez jednog od albanskih navijača koji je, upravljajući bespilotnom letjelicom, nad terenom u 40. minuti utakmice izvjesio zastavu Velike Albanije na kojoj je pisalo “autohtona”.
To je, dakako, iživciralo domaće navijače koji su počeli paliti baklje, a kad je Stefan Mitrović, srbijanski reprezentativac, dohvatio zastavu, izazvao je opći metež.

Prema njemu je došlo nekoliko albanskih nogometaša kako bi mu je oduzeli, a potom je krenula tučnjava, ušli su i gledatelji i glavnom sucu Martinu Atkinsonu nije preostalo ništa drugo nego poslati igrače u svlačionicu.

Utakmica je prvotno bila prekinuta, pa se trebala nastaviti. No nakon što se albanski reprezentativci nisu htjeli vratiti na teren, delegat je donio odluku kako je utakmica otkazana. Hoće li biti odigrana u srijedu bez prisustva gledatelja ili će za zelenim stolom biti registrirana 3-0 za Srbiju ili Albaniju, ovisi o Uefinim dužnosnicima.
– Svi ste vidjeli što se dogodilo, izvijestit ću kolege o tome. Ne želim govoriti o tome tko je kriv, to će učiniti kontrolna i disciplinski odbor Uefe. Okolnosti su bile takve da se utakmica nije mogla nastaviti. Kontrolor i ja podnijet ćemo izvješće Uefi – rekao je delegat utakmice, Nizozemac Harry Been.

Prema pisanju srbijanskog Blica, Orfi Rama, brat albanskog premijera Edija Rame, uhićen je nakon utakmice zbog osnovane sumnje da je organizirao i rukovodio cijelim incidentom oko zastave.
Navodno su kod njega našli daljinski upravljač kojim je upravljao letjelicom. Ona je puštena na stadion s obližnje crkve u Humskoj ulici.

Izvor: 24sata.hr

 

 

Odgovori

Skip to content