Što premijerov sin ima tražiti u radnom posjetu Sjedinjenim Državama?

S premijerom Milanovićem na turneju u SAD je otišao i njegov sin. Premijer je poručio kako mu je platio zrakoplovnu kartu, međutim je li svom sinu platio i sve ostale troškove koje sa sobom donosi jedan ovako veliki put?

Premijer Zoran Milanović, koji se trenutno nalazi na sedmodnevnom radnom putu u Sjedinjenim Državama na kojem se treba susresti s predstavnicima vodećih IT kompanija kako bi ih pridobili za ulaganja u Hrvatskoj, jučer je izjavio kako je na put poveo i sina. Rekao je i to kako je sinu navodno platio zrakoplovnu kartu.

U ured za odnose s javnošću hrvatske vlade uputili smo pitanje oko boravka premijerovog sina u Sjedinjenim Državama. Naime, zanimalo nas je li premijer svom sinu platio samo zrakoplovnu kartu ili i sve ostale troškove koje sa sobom donosi jedan ovako veliki put. Riječ je, naime, o sedmodnevnoj turneji po SAD-u, od sjeverozapada (savezna država Washington) do juga (Kalifornija), a na kraju turneje se još leti i za saveznu državu New York koja je na sjeveroistoku SAD-a. Dakle, govorimo o sedam dana i noćenja u elitnom smještaju, prehrani i svemu ostalome što ide uz ovakva putovanja.

U Banskim dvorima su nas izvijestili kako je Milanović svom sinu osobno platio sve troškove njegovog boravka u Sjedinjenim Državama.

Na naš upit zašto Milanović onda nije bio precizan u svojoj medijskoj izjavi pa rekao kako snosi i sve ostale troškove svoga sina, a ne samo zrakoplovnu kartu, u Vladi nam nisu htjeli pojasniti.

Bili smo pisali, kako je na put u Sjedinjene Države s Milanovićem trebala ići i njegova supruga, no neslužbeno smo doznali kako je premijer, nakon našeg pisanja o tome početkom mjeseca, na kraju ipak odlučio ne povesti suprugu sa sobom u SAD.

U toj njegovoj odluci ga je vjerojatno učvrstilo i negativno iskustvo s turneje u Australiji i Novom Zelandu gdje je poveo suprugu, iako put nije bio državničkog karaktera, pri čemu je ovaj bračni par imao vremena obaviti i neke privatne posjete tamošnjoj rodbini. Cijeli taj slučaj je izazvao žestoke reakcije hrvatske javnosti, pa je očito Milanović ovog puta pokušao biti mudriji bar što se tiče supruge, no opet mu je impuls oholog političara proradio, pa je na ovu novu turističku turneju poveo sina kojem je navodno platio sve troškove. To ćemo naravno tek vidjeti i istražiti.

Izvor: dnevno.hr

Odgovori

Skip to content