(VIDEO) Redovnice nastupaju-Uršulinke na Pjesmi Eurovizije?

Prošle godine na pozornici natjecanja za Pjesmu Eurovizije morali smo gledati “bradate pjevačice” i slične nastupe. Na idućem natjecanju u Beču na pozornicu bi mogle izaći – redovnice s Malte!

uršulinke-600x291

Šest uršulinki s Malte prijavile su se na natjecanje za pjesmu koja će predstavljati tu otočku državu na Euroviziji iduće godine, a tema skladbe s kojom će se natjecati jest njihovo iskustvo odgajanja napuštene djece u dječjem domu kojeg vode u gradu Sliemi.

Cijela ideja za pjesmu “Voli i pusti ih” (Love and Let Go) došla je od malteškog skladatelja Philipa Velle, koji je dosta poznat u svojoj zemlji, i koji je posebno za zbor uršulinki napravio tu skladbu i predložio im da se natječu za Euroviziju.

Kako je sestra Michaela izjavila za The Times of Malta, prvo su smatrale kako je neprilično za redovnice da uđu u pop natjecanje, ali onda su pomislile – zašto ne?

“Radimo to za Crkvu i za djecu kojoj pomažemo”, rekla je sestra i dodala kako su prvo tražile dopuštenje nadbiskupa Malte Paula Cremona koji ih je blagoslovio i , kako kažu sestre, bio oduševljen cijelom idejom koja je na tragu želje pape Franje da Crkva izađe u svijet i evagelizira ga.

Pjesma koju sestre pjevaju ušla je u uži izbor od 48 skladbi koje konkuriraju za pobjedničku. Hoće li proći idući krug, kada će izbor biti sužen na 20 pjesama, znat će se ovaj petak. Tada će biti proglašeni finalisti koji će se natjecati u studenom za pjesmu koje će predstavljati Maltu na eurovizijskom natjecanju koje se iduće godine održava u Beču.

Tema pjesme trebala bi iskakati iz banalnih pop skladbi koje su karakteristične za Euroviziju, barem u posljednjih nekoliko godina (čast iznimkama). Ona prenosi iskustvo odgajanja napuštene djece i emotivne borbe koje sestre i njihovi štićenici prolaze pri tome.

“Dolazimo u kontakt s raznom djecom, a mnogo ljudi ne shvaća koliko im je teško. Ne dolaze svi od roditelja koji su ih zanemarili. Vidjela sam djecu koja su bila zlostavljana, fizički, mentalno i psihički. Susrela sam djecu koju su njihovi roditelji vezali uz krevet”, rekla je sestra Michaela za The Times of Malta.

“Brinuti za tu djecu nije samo osigurati im hranu i krevet”, nadovezuje se sestra Madeline:

“Mi ih odgajamo i dajemo im našu ljubav. A potom ih moramo pustiti da odu. To je jako teško, ali poruka naše pjesme svima jest: Djeca su dragocjena, potrudite se oko njih i odgojite ih s ljubavlju, odgojite ono najbolje u njima”.

Skladatelj Vella znao je za zbor uršulinki još od ranije jer su se 2011. pojavile u javnosti s pjesmom posvećenoj Annabelli Vassallo, mladoj kršćanki koja se hrabro borila s rakom i širila poruku ljubavi i snage sve do svoje smrti.

Pjesma “Love and Let go” još nije prezentirana u javnosti, zbog pravila natjecanja, ali na ovom videu možete poslušati pjesmu posvećenoj Annabelli Vasssalo.

glasbrotnja.net/bitno.net

Odgovori

Skip to content