(VIDEO) IZVANREDAN POTHVAT I REKLAMA HRVATSKOJ: Podzemni let balonom!

IVAN ANDRE TRIFONOV je 70- godišnji pustolov koji je dosad ostvario čak pet Guinnessovih rekorda.

Onaj posljednji ostvario je pilotiranjem balona unutar 206 metara duboke jame Mamet, smještene na Sjevernom Velebitu. Balonom se spustio do dna jame i potom uzletio van iste.

1412090439284_wps_17_PIC_BY_Haron_Marki_evi_ME

Povijesni let balonom, koji je inspiriran knjigom Julesa Vernea “Putovanje u središte Zemlje”, trajao je 25 minuta, a na snimci se prvo vidi kako Trifonov maestralno spušta balon u jamu.

Time je on postao prvi čovjek koji je letio balonom ispod površine Zemlje, prenosi Daily Mail.

Za ovo rizično letenje, Trifonov je koristio specijalno dizajniran balon te je on bio manji nego uobičajeni baloni na topli zrak, a to je značilo da prilikom leta nije stajao u košari već je sjedio na dvijema plinskim bocama.
“Ovo je prilika koja se dobiva samo jednom u životu, jedina prilika da posjetim pakao?”, upitao se Trifonov.

“Ovo je bio jako težak projekt. Trebaš pronaći sponozore, imati pravi balon, zadovoljavajuće vremenske prilike. Ne mislim da će ovo više itko ikad pokušati”, nadodao je.

1412089526490_wps_7_Ivan_Trifonov_has_just_ga

Ivan je također ostvario Guinnessov rekord kao prva osoba koja je balonom preletjela Sjeverni pol, Južni pol, Sredozemno more te je bio prva osoba koja je letjela, stajala i ronila na Sjevernom polu unutar 12 sati.

Pothvat se dogodio deset godina nakon što je “base” skakač Felix Baumgartners 2004. godine skočio u istu jamu

Ovom 70-godišnjem pustolovu, koji ima austrijsku putovnicu i povremeno boravište u Ližnjanu, glavni sponzor cjelokupnog pothvata bila je Hrvatska Turistička Zajednica, a snimka Ivanova pothvata za njih je svojevrsna pozivnica brojnim turistima željnim avanture da posjete našu zemlju.
Izvor: index.hr

Odgovori

Skip to content