VOLONTERI NA ZADATKU

Splitske gradske vlasti pokušale su onemogućiti prikupljanje glasova za referendum Birajmo zastupnike imenom i prezimenom koji želi pokrenuti udruga U ime obitelji. Odobrile su samo četiri od traženih osamdeset mjesta (toliko ih je bilo za prošli referendum) za prikupljanje glasova. Stvar je donekle spasila Crkva dajući volonterima pristup u svoje prostore, a kasnije i Konzum te Joker. Potpisi se prikupljaju svakodnevno pa vjerujemo da će se na kraju narod ipak moći na referendumu izjasniti o tome što misli o ovakvim političarima i o njihovoj razornoj politici. Vrijedni volonteri skupljaju potpise po gradu, ali po potrebi obilaze i splitsku okolicu.

U nedjelju se četveročlana ekipa (Smilja, Nela, Zvonko i Nikola) zaputila u Sitno Gornje, maleno selo smješteno iza Žrnovnice, a nasuprot Zvjezdarnice Mosor.

Nela-Smilja-Nikola 3

 

Na putu prema crkvi sv. Klimenta pred kojom smo skupljali potpise, svratili smo do lijepo uređene crkve sv. Luke

Sveti_Luka-Sitno 2

 

iz čijeg dvorišta puca nevjerojatan pogled na Kaštelanski zaljev.

Pogled_iz_Sitnog 2

 

Razbuđeni svježim planinskim zrakom i okrijepljeni kolačima koje je donijela Nela, postavili smo improvizirane stolove i oblijepili ih prepoznatljivim plakatima. Vrijedni mještani poslije dvije svete mise nisu mnogo dvojili treba li dati svoju suglasnost za raspisivanje referenduma.

potpisivanje papira_5

 

Prikupljanje potpisa odvijalo praćeno budnim okom Zvonka i Nikole za jednim

Nikola-Zvonko 2

 

te Nele i Smilje za drugim stolom.

Smilja-Zvonko-Nela 4

 

Posao je brzo završen pa su volonteri, zadovoljni brojem prikupljenih potpisa, krenuli put Splita

Nikola-Zvonko 2y1

gdje ih čeka još puno neobavljenog posla.

 

Autor: Nikola Milanović

 

 

 

 

 

 

 

Odgovori

Skip to content