Čuo je njihove vapaje i molitve i poveo ih na težak put u slobodu

„Čuo je njihove vapaje i molitve i poveo ih na težak put u slobodu, u slobodnu domovinu…“

MOLITVA ZA BRANITELJE – SVAKI DAN U 22 SATA Branitelji, nekoliko poznatih svećenika, i veliki broj mladih, svake večeri u 22 sata imaju zajedničku molitvu. I tu se razdvajaju vjera i nevjera. Bit će dobro! Ali po običaju, najprije kroz muku i trnje.

Dragi mladi,

pozivamo vas da nam se pridružite u molitvi za naše hrvatske branitelje.
Stopostotni invalidi domovinskog rata već danima stoje sami na hladnoći pred Ministarstvom branitelja pokušavajući vratiti ukradeno im dostojanstvo.

Svojom prisutnošću i molitvom im pokažimo da nisu sami!
Od ponedjeljka 27. listopada pa do kraja prosvjeda, svake večeri u 22 h okupljat ćemo se pred Ministarstvom branitelja, u Savskoj ulici (tramvajska stanica: Učiteljski fakultet) gdje ćemo moliti krunicu.

Naši pastiri, don Damir Stojić i pater Ike Mandurić će predvoditi molitvu.

Priđimo im, molimo za njih i njihove najbliže, da im Gospodin iscijeli i olakša sve duševne i tjelesne patnje uzrokovane ratom.
Posebno se sjetimo onih koji su položili svoj život za našu zemlju, neka ih Gospodin privede u vječno Kraljevstvo!

Pokažimo da smo im zahvalni za njihovu žrtvu i odricanje najboljim načinom – molitvom i moćnim zagovorom Majci Božjoj!

Vidimo se u velikom broju!
Potaknite svoje prijatelje i svoje molitvene zajednice!

Svako dobro i Božji blagoslov,
želi vam molitvena grupa studenata „Mladi za mir“.

P.s. Potičemo vas da pročitate cjelovitu propovijed biskupa Ivasa na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Možete ju pronaći OVDJE, a u audio obliku OVDJE!

Evo je i u skraćenom obliku…

 „Čuo je njihove vapaje i molitve i poveo ih na težak put u slobodu, u slobodnu domovinu.“

Nakon dugih stoljeća provedenih u egipatskom ropstvu, u potlačenosti, bespravlju i robovanju egipatskim faraonima, Bog se smilovao svome narodu. O tome govori biblijska Knjiga Izlaska.
Biblija nam potvrđuje kako je put u slobodu zahtjevan. Kako za slobodu treba podnijeti mnoge napore i žrtve. Kako treba prijeći preko mnogih zapreka, preko „mora crvenog“.., kroz opasnu pustinju, kroz muku gladi i žeđi… I kako put u slobodu traži veliku strpljivost, solidarnost i zajedništvo putnika i boraca. Put u slobodu traži nadasve, čvrstu vjeru da je sloboda dragocjeni „dar u kom sva blaga Višnji nam Bog je do!“ I da stoga za taj dar Slobode treba biti Bogu zahvalan. Da dar slobode treba istinski prihvatiti, da ga treba čuvati i braniti. Da Slobodu u slobodi treba znati živjeti!
….
Nakon dugih stoljeća robovanja svake vrste.., ali i stoljeća čežnji i nadanja, molitava i žrtava, i naš je Hrvatski narod Bog poveo na put u slobodu. I za nas su došli dani velikog prijelaza u slobodu, u slobodnu i neovisnu domovinu Hrvatsku, oslobođenu od svih „Faraona“

Bio bi grijeh bešćutnosti, grijeh do neba, vapijući grijeh nezahvalnosti sve to zaboraviti, obezvrijediti, zanijekati, ili iskrivljavati i skrivati činjenice o tim teškim i slavnim danima naše slobode. „Nek se osuši desnica moja i usta moja, ako spomen na te smetnem ja ikada“, plakali su i zaklinjali se Izraelci u ponovnom ropstvu na rijekama Babilonskim.

Tebi Gospe i danas povjeravamo našu domovinu Hrvatsku, sve nade, želje i molitve našega naroda, ovdje u domovini, u Bosni i Hercegovini, Srbiji i po svemu svijetu raseljenom. Da u nama živi duša naših ratnika branitelja:

„Ja sam duša hrvatskih ratnika
Domovinu tražim i stijeg što se vije…
„Sve bih dao da je vidim
ponosnu i lijepu ko u snovima.
Sve bih dao da je vidim
i opet bi spreman stao, svoj bih život dao!

S Božjom pomoću i Gospinim zagovorom…

Amen!

fb/M. Banović

 

enclosure:
http://www.radiomarija.hr/arhiva/08/homilijaivas20140805.mp3 5240313 audio/mpeg

Odgovori

Skip to content