EKSKLUZIVNO: Ovo su ljudi koje Hanžeković dovodi u EPH!

Kako će tiskovine ove medijske kuće izgledati kad dođe Hanžekovićeva nova postava, lako je za pretpostaviti.

Od vrlo povjerljivih izvora unutar jedne od redakcija Europapress holdinga ekskluzivno doznajemo tko su novi kadrovi Marijana Hanžekovića koji će u njegovo ime voditi propagandnu mašineriju ove poznate medijske kuće. Informaciju smo dobili od nekoliko djelatnika koji su željeli ostati anonimni zbog straha za svoje radno mjesto.

Kako doznajemo, Hanžekovićevi kandidati za glavnog urednika u Jutarnjem listu su Denis Kuljiš, inače poznat po svojim vezama s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom te trenutna glavna urednica tportala Đurđica Klancir i Nino Đula, urednik Globusa kojega se povezuje s Todorićem i Bandićem. Za direktora Hanžeković razmišlja o Mirku Galiću, prilično bezuspješnom diplomatu koji sada radi u Agrokoru. I dok oca najvjerojatnije čeka direktorska ili bar urednička fotelja, njegov sin Martin Galić trebao bi postati direktor Autokluba. Subotnje izdanje Jutarnjeg lista uređivat će Hanžekovićev prijatelj iz elitnog Rotary Kluba Romano Bolković. Očito da je Hanžeković prilično daleko raširio krakove da bi skupio ovakvu “šaroliku” ekipu. Međutim, to je samo najviši sloj Hanžekovićevih plaćenika.

Hanžeković mijenja sve strukture!

Ključni urednici u Jutarnjem bit će: Ratko Bošković za rubriku “Gospodarstvo”, Tomislav Čadež preuzet će “Kulturu”, Vladimir Milinović vodit će “Desk” (kratke vijesti), Dragana Radusinović za “Društvo” i Nada Mirković za rubriku “Dobra hrana”. Osim urednika, očekuju se izmjene i u Upravnom i Nadzornom odboru. Najvjerojatnije će funkcije u nekakvom vijeću direktora dobiti Hanžekovićeva starija kći Ana te Stipe Orešković koji je već bio na sličnoj funkciji u EPH i s kojim se, kako doznajemo od naših izvora, Hanžeković u subotu sastao da se dogovore za daljnju suradnju. Predsjednik Nadzornog odbora trebao bi biti ekonomist iz Splita Dejan Kružić iako su, kako doznajemo, pregovori još u tijeku. Međutim, već je procurilo da će mu u Nadzornom odboru društvo praviti čovjek kojeg mediji pamte najviše po tome da ima stav o svemu, politolog Žarko Puhovski.

Našlo se i neko sitno promaknuće za Hanžekovićeve najmilije. Tako će novi savjetnik Uprave (odnosno siva eminencija) postati Ivan Zvonimir Čičak, a mjesto direktorice korporativnih komunikacija preuzeti Hanžekovićeva mlađa kći Dora. Naravno, ovo nije došlo kao iznenađenje. Vrh EPH je uvijek bio okupljalište političke i društvene elite. Tako je primjerice Suzana Kosor, žena šefa HSLS-a i predsjednika Gradske skupštine Darinka Kosora, istovremeno direktorica promocije u Hanžekovićevoj novoj tvrtki.

Kako će tiskovine ove medijske kuće izgledati kad dođe Hanžekovićeva nova postava, lako je za pretpostaviti. Veliki igrači od velikog bogatstva u službi bogatih i propagande one stranke koja se slučajno nađe na vlasti. Hanžekoviću je svejedno jer se okružio i jedinima i drugima!
Autor: Leo Buljan/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content