PRIOPĆENJE ZDENKA DUKE: HND je šokiran i rado bi cenzurirao

Šokirani Duka

Na poslovičnu svrstanost i promicanje neprofesionalnosti Hrvatskog novinarskog društva na čelu sa Zdenkom Dukom ne treba vjerojatno trošiti puno riječi. Ovo društvo u pravilu se nije javljalo kada su hrvatski nastrojeni novinari u svojim medijima zbog političkih razloga dobivali otkaze. Ali se javilo sada, šokirano. Ne, nije ih nikada šokiralo predsjednikovo ljubljenje s jednim drugim četničkim vojvodom i suučesnikom, ali je Društvo skroz na skroz šokirala pojava četničkog vojvode Šešelja u emisiji „Bujica” Velimira Bujanca.

„Ne samo da je Šešelj bio jedan od ratnih vođa u ratu protiv Hrvatske 90-tih godina nego propagira mržnju i danas, nakon što ga je iz potpuno nejasnih razloga Haaški sud pustio na slobodu. Bujanec je obznanio gledateljima da mu se Šešelj javio u studio pa je s njim porazgovarao 15-tak minuta. Treba imati nevjerojatno jaki razlog javnog interesa, promicanja nekog javnog dobra, da bilo koja televizija, a valjda pogotovo hrvatska, s takvim čovjekom napravi intervju”, napisao je Zdenko Duka u priopćenju Hrvatskog novinarskog društva.

Do ovdje se lako složiti s predsjednikom Hrvatskog novinarskog društva. No, ono što Duka propušta u nastavku primijetiti je da je ono što je Šešelj rekao „nevjerojatno jaki razlog od javnog interesa da ga se pusti u eter”. Naime, Šešelj je iznio nekoliko za hrvatsku javnost vrlo zanimljivih komentara o predsjedniku države Ivi Josipoviću i ministrici vanjskih poslova Vesni Pusić. Vjerojatno je to, a ne sam četnički vojvoda, šokiralo Zdenka Duku da se na ovaj način s pozicije predsjednika Hrvatskog novinarskog društva upustio u prikriveno, ali vrlo izravno zagovaranje cenzure hrvatskih novinara.

Izvor: hkv.hr

Odgovori

Skip to content