SVJEDOČANSTVO: Moj drugi brak s istim mužem

Mario i Sanja Belaj upoznali su se 1991., zaljubili se i vjenčali 1992. Već tada Mario je do grla bio u alkoholu, heroinu i svemu ostalom što se moglo nabaviti za što Sanja nije znala. Prvi susret s njegovim pijanstvom šokirao ju je i preplašio: – Ni u snu nisam mislila da se čovjek može toliko izobličiti, jako sam se preplašila. Pomislila sam da ga više nikada ne želim vidjeti.

Mislio je samo na sebe

Ubrzo je Sanja ostala trudna. Nadala se da će dijete promijeniti Marija i njihov brak. U sedmom mjesecu trudnoće dočekao ju je pravi šok: – Mario je jednog dana došao kući, izvadio drogu na stol i rekao da želi potražiti pomoć. Nisam mu vjerovala. Mislila sam da se takve stvari događaju samo u Americi i da je u stvari našao drugu ženu. Tek je u bolnici gdje se Mario obratio za pomoć saznala tko je u stvari njezin suprug: manipulator, kriminalac, narkoman i alkoholičar. Njihov se odnos počeo raspadati, a 1995. su se i sudski rastali. Marijev život nakon toga postao je još gori što ga je dovelo i do zatvora. U Mariju se javila želja za promjenom, bio je pun obećanja i vjerovao je da će se nešto promijeniti. Kada je pušten iz zatvora, opet su počeli živjeti zajedno. Ubrzo je sve krenulo po starom i bivalo sve gore. Sanja je opet ostala trudna, a s obzirom da je trudnoća bila rizična, morala ju je provesti u bolnici. Kad joj je bilo najteže, nije se imala na koga osloniti. Mario je tada još dublje zaglibio u ovisnost i još se više počeo drogirati. Sanja je strahovala za djecu jer bi često nalazila igle u Marijevim košuljama ili košarici za voće: – Bojala sam se da se djeca ne ubodu na igle. Mario je tada, kako danas i sam priznaje, mislio samo na sebe i drogu: – Naši odnosi nisu mogli funkcionirati, bio sam jako sebičan.

Ili komuna ili van iz kuće

Od trinaest godina zajedničkog života, Sanja je deset godina spavala sama zbog Marijeva narkomanskog života. Socijalni radnici prijetili su oduzimanjem djece pa mu je Sanja postavila ultimatum: komuna ili van iz kuće. Iako nije imao nikakav interes za promjenom života, pristao je na komunu. To je bio prijelomni trenutak njihova braka, a i njihovih života. U komuni je odlučio zavapiti Bogu za pomoć i od tada se sve promijenilo. Iskreno je požalio što je tako proveo život. Znao je da mu je Bog oprostio, no želio je oprost i od svoje obitelji pa im je poslao pismo. Sanja je vidjela da se Mario stvarno mijenja pa se i ona okrenula Bogu. Kada se Mario vratio, obnovili su svoje bračne zavjete pred Bogom i za njih je počeo novi život. Morali su se ponovno upoznati. Zbližile su ih zajedničke molitve, Biblija, zajedničke želje, ciljevi i djeca. Godine 2004. ponovno su se vjenčali. Mario je postao pravi obiteljski čovjek, svugdje ide sa svojom obitelji dok bi prije danima i noćima izbivao iz kuće. Na kraju je rekao: – Sada nam je osnovna zadaća da se pobrinemo za djecu da se ne izgube kao što sam se ja bio izgubio.

Izvor: medjugorje-info.com

 

Odgovori

Skip to content