Deset EPH zapovijedi

Ovo je deset Hanžekovićevih zapovijedi za sve zaposlenike!

 

1. Pripremite se za promjenu vlasti!

“Rekao nam je da moramo kritičnije pisati o trenutnoj vladajućoj garnituri u Hrvatskoj, dati veću podršku konzervativno-liberalno-kapitalističkim opcijama, naročito HSLS-u i mogućoj listi Milana Bandića”, rekao nam je naš izvor. Ovo nije iznenađenje jer je Hanžeković bio u predsjedništvu HSLS-a, a veze s Bandićem je suvišno objašnjavati.

2. Reklamirajte tajkune!

“Moramo pozitivnije pisati o dobrim stranama Hrvatske, uspješnim bankarima, poduzetnicima, vlasnicima velikih firmi”, citira nam Hanžekovića naš izvor. Očito mu ne pada teško reklamirati svoje poslovne partnere.

3. Ujedinite propagandne mašinerije

“Hanžeković smatra da je najveći problem što izdanja u EPH nemaju “jedinstven” politički stav i glas. Globus piše jedno o Vladi, a kolumnist u Jutarnjem drugo pa javnost i elita i interesne skupine ne znaju što se zastupa. Hanžeković želi da EPH, poput Styrije ili Indeksa ima jasnu politiku i interese koje zastupaju”, tvrdi naš izvor. Očito zloglasni odvjetnik ne želi da dođe do ikakve zabune za koga se on zalaže!

4. Skrenite u desno!

“Hanžeković smatra da su sva izdanja neobjektivno pratila politiku i da se preveliki naglasak stavljao na SDP, a premalo na desne liberale. Iako se hvali da je s Karamarkom kućni prijatelj, a to smo čuli od njega osobno, njega podržava samo zato što je napravljena koalicija s HSLS-om”, uvjeren je naš izvor. Očito da je Hanžeković namirisao promijenu vlasti pa sad pokušava izvući najveću korist za svoj HSLS.

5. Prilagodite se sljedećim izborima!

“Od sad moramo promovirati desnu kapitalističku opciju i krupni kapital. Već na idućim izborima mogli bi uz Karamarkovu vladu dovesti i treću opciju. Točnije, priča se po uredima da bi nova sveta krava Jutarnjega trebao biti upravo Nikica Gabrić”, rekao nam je naš izvor. Čini se da Hanžeković ima velike planove.

6. Preuzmite moja politička uvjerenja!

“Objektivnije moramo pratiti intelektualnu elitu i veći prostor dajte desno-liberalnim intelektualcima.” dodao je naš izvor. Kako doznajemo, tu se prvenstveno misli na Zvonimira Čička i Ivu Banca.

7. Riješite se onih koji puno troše!

“Rade se izračuni za ukidanje izdanja koja gube novac kao što je Globus i Vita”, tvrdi naš izvor. Čini se da su pripreme u tijeku da se Hanžeković riješi svih u EPH koji ne dijele njegove stavove.

8. Branite sve koji imaju više od vas!

“Hanžeković stalno spominje da moramo biti objektivniji. Moramo objektivnije pratiti i gradsku administraciju. Smatra da se prekritički piše o gradonačelniku, kao i Todoriću, Vlahoviću i hrvatskim bankama koje smatra ‘stupovima’ hrvatskog društva, a ne kriminalcima kako pišu ‘zlonamjerni’ mediji”, rekao nam je izvor.

9. Pišite o mojim sportovima!

“Već su dani napuci kako treba pokrenuti tjednik Sportskih Novosti u kojem će se propagirati pozitivna strana gradskog sporta, a posebno atletike, košarke, jedriličarstva i naravno Dinama. Kakva slučajnost da je baš u tim sportovima u sjeni aktivan i Marijan Hanžeković.

10. Branite Mamića!

“Želi da objektivnije pišemo o sportskim i poslovnim uspjesima GNK Dinama kao najuspješnijeg hrvatskog kluba i poslovanju posebno”, zgrožava se naš izvor. Navodno Hanžekovića jako smeta što su neki sportski urednici u Jutarnjem “Hajdukovci”. Ni to ne treba doći kao iznenađenje jer se zna da je Hanžeković član Skupštine Dinama i privatno blizak s Mamićem.
Autor: Leo Buljan/dnevno.hr

 

Odgovori

Skip to content