Ministar Varga otišao na skijanje službenim automobilom

SINIŠA VARGA, ministar zdravlja u Vladi Zorana Milanovića, na skijanje je otišao službenim automobilom, javlja RTL.

Gledatelj RTL-a uočio je Vargu na sjeveru Italije, gdje je ministar otišao na skijanje. Fotografija koju je gledatelj poslao RTL-u, a koju objavljujemo uz njihovu dozvolu, pokazuje da je Varga na skijanje otišao službenim automobilom.

Iz Ministarstva zdravlja potvrdili su da je Varga uzeo službeni automobil kako bi otišao na skijanje. No, tvrde da u čitavoj priči nema ništa sporno s obzirom da ministri, kako kažu iz Varginog ministarstva, službeni automobil s vozačem imaju na raspolaganju 24 sata dnevno.

U Vladi tek šest mjeseci, a već je pun afera

Ministar zdravlja Varga je postao prije nepunih šest mjeseci, a već je uspio nanizati brojne afere. Prozivan je najprije zbog sukoba interesa, nakon što je otkriveno da je dodijelio 50.000 kuna udruzi CIMS koju je osnovao i godinama vodio. Zbog toga je Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa pokrenulo i proces protiv Varge.

Mediji su zatim otkrili i da je Varga u HZZO-u angažirao usluge jedne PR agencije, iako je takve poslovne aranžmane javnom sektoru Milanović strogo zabranio. Suradnja s PR agencijom, koja je između ostalog uređivala i stranicu HZZO-a na Wikipediji, koštalo nas je 177 tisuća kuna.

Uslijedilo je otkriće da je HZZO u vrijeme dok mu je Varga bio na čelu trošio milijune poreznih obveznika na vlastiti luksuz. Uređenje sobe za sastanke od 50 kvadrata tako je koštalo gotovo milijun kuna, u jednom stanu HZZO-a plaćeno je održavanje kupaonice 24.617 kuna, za tečajeve engleskog potrošeno je 148.740 kuna, odvjetničke usluge HZZO će platiti oko 700 tisuća kuna, iako zapošljavaju pravnike, za usluge održavanja i čišćenja ide 686 tisuća kuna…

Posebno je Vargu razljutila afera koju je razotkrio Index, kada smo objavili da je angažirao samog sebe u bolnici za stalni mjesečni honorar, odnosno da je kao ravnatelj HZZO-a dao KB Dubrava odobrenje da ga stave na plaću. Iako je javnost zazivala njegovu ostavu, Varga je za sve okrivio medije, optuživši novinare koji pišu protiv njega da su korumpirani, zbog čega se kasnije morao ispričati.

Izvor: index.hr

Odgovori

Skip to content