Priopćenje za javnost Hrvatske udruge Benedikt povodom uhićenja četvero mladih Splićana

Članovi Hrvatske udruge Benedikt izražavaju svoju zgroženost, nevjericu i veliku zabrinutost spram policijsko-pravosudnih postupaka prema četvero naših sugrađana kojima je oduzeto temeljno pravo na izražavanje osobnog mišljenja lijepljenjem plakata s porukama o aktualnom predsjedniku Republike Hrvatske i predsjedničkom kandidatu Ivi Josipoviću.

Oblik njihovoga političkoga aktivizma, kao i odaslane poruke, ne krše niti jedan pozitivni propis i zakon Republike Hrvatske, te je njihovo privođenje i ispitivanje najgrublji oblik kršenja prava na slobodu i izražavanje mišljenja zajamčeno člankom 18. Opće deklaracije o ljudskim pravima i člankom 38. Hrvatskoga ustava. Njihovo je, dakle, neotuđivo građansko pravo da u verbalnom, pisanom ili bilo kojem drugom obliku mogu javno kazati što misle.

Smatramo da represivan policijski postupak prema našim mladim sugrađanima daje naslutiti da se opet vraćamo u teška vremena za koja smo, čini se naivno, držali da su ostala u dalekom povijesnom mraku. Čini se, također, da se agresivna komunistička matrica po potrebi aktivira i izgmiže iz spomenutog mraka, a posebice kad osjeti ugrozu njenih glavnih sponzora, oslonaca i nositelja u današnjem hrvatskom društvu. Jasno nam je da se represija poduzima jer je cijeli (neo)komunistički aparat, čije su perjanice danas pred njemačkim sudištem optužene za neviđene zločine nad svojim narodom, do temelja uzdrman aferama, nesposobnošću, a bojimo se i lošim namjerama koje hrvatski građani već s lakoćom prepoznaju.

Zbog toga se, zabrinuti zbog ovakve reakcije splitske policije, pitamo tko je sljedeći na redu i što nas već sutra čeka?

Hrvatska udruga Benedikt

2 comments

  1. Ivan Boras

    Kako će te najbolje prepoznati što nam se dogodilo trećesiječanjskom revolucijom i izborom vicaroša za predsjednika republike je povijest hrvatskog kluba Croatia Zagreb. Bio je to klub koji je mogao igrati ravnopravno sa bilo kojim europskim klubom, u to svoje vrijeme, a što je danas sa nasljednikom Dinamom. Umjesto okupljanja svojih vlastitih snaga nastaje izgon najboljih i rasprodaja svega što vrijedi i posuđivanje stranih igrača za rasprodaju. Umjesto izgradnje vlastitosti i vjere u sebe samo rasprodaja svega i svačega za judine škude. Isto se dogodilo sa Rep. Hrvatskom. Danas imamo izgoniteljsku i progoniteljsku Hrvatsku a nas izvan Hrvatske potpuno otpisane kojima oduzimaju i osobne iskaznice ako im nismo stalno na dohvatu ruke. Zakonodavstvo bi trebalo svakom utjerati strah u kosti tako da se nitko ne osjeća slobodnim. Ima nas dosta koji smo naučili živjeti bez straha i u puno težim vremenima i zato je vrijeme da se kaže dosta, basta, genug.

  2. Roza Brkušić

    Tko je sljedeći na redu i što nas već sutra čeka….???
    O tome će odlučiti hrvatski narod u narednim tjednima…Pametnome dosta.

Odgovori

Skip to content