TIHOMIR DUJMOVIĆ: Jesmo li uopće svjesni što su nam napravili Milanović i Josipović u ove tri godine?

Ne treba zaboraviti da je ova vlast zabranila saborsko pokroviteljstvo Bleiburga, da je ova vlast eutanizirala Ured za istraživanje žrtava komunizma, da je ova vlast afirmirala Srb kao navodno mjesto antifašističkog ustanka, da su pod ovom vlašću razbijana glave vukovarcima koji su prosvjedovali protiv dvojezičnih ploča u gradu.

Imali smo svakakvih Vlada, bilo je svakakvih ministara, varali su nas i krali i ranije, obećavali su, pa ne izvršavali i prije, ali ovako bezočno se prema nama nikada nitko nije ponašao. Pogledajte politički, pogledate gospodarski saldo ove vlasti, ne znate što je bilo gore! Gospodarstvo tone do te razine da nismo imali jedan jedini mjesec pozitivnog gospodarskog rasta sa ovom vlašću! Niti jedan jedini mjesec! U vanjskoj politici umjesto integriranja sa Europom gdje smo napokon stigli, vraćaju nas nasilnim integracijama u regiju! Čisto vanjskopolitičko nasilje! A tek kako su nas osramotili u priči u lex Perković! Da stvar bude najgora antagonizirali su ideološke podjele u zemlji do krajnjih granica. U prvom redu iritantni bivši ministar Jovanović!

No, ne treba zaboraviti da je ova vlast zabranila saborsko pokroviteljstvo Bleiburga, da je ova vlast eutanizirala Ured za istraživanje žrtava komunizma, da je ova vlast afirmirala Srb kao navodno mjesto antifašističkog ustanka, da su pod ovom vlašću razbijana glave vukovarcima koji su prosvjedovali protiv dvojezičnih ploča u gradu. Obzirom da u gospodarstvu ništa nisu napravili, moglo bi se reći da su tri godine potrošili na novi ideološki dizajn hrvatske države jer su tu uistinu najviše napravili! Sociološki gledano ova vlast je permanentno držala naciju u napetosti, napetosti čija je poruka bila – zastrašivanje!

Pa samo u ovom tjednu su nas izvrijeđali barem dva puta i to je jest prosječan tempo kojim ova Vlada maltretira i ponižava vlastiti narod. Barem dva puta tjedno izvale neku glupost, naprave neku aferu ili osvane neki podatak koji pokazuje njihovu eklatantnu nesposobnost. A, sada su, na kraju počeli posve otvoreno od nas raditi budale! Tako nam se potpredsjednik Vlade Grčić de facto izruguje kao nikad nitko, jer kad ovih dana kada već dvanaesto tromjesječje bilježimo minus gospodarskog stanja, te ovo gospodarstvo uporno tone, a i mi s njim, on bez i malo srama kaže da „ne možemo biti u potpunosti zadovoljni, ali u okolnostima u kojima živimo mislim da i nije tako loše”. Kao argument za svoj optimizam, Grčić nas podsjeća da je Rumunjska i plaće i mirovine rezala 25 posto, a mi eto nismo!

Nakon ove drskosti Grčića se jedino može zamoliti da pokupi stvari i da nam se makne sa očiju da ga više nikad ne vidimo. Kako imate obraza profesore biti tako cinični prema ovoj sirotinji? Zamislite do koje razine su nesposobni kad u prvoj godini našeg ulaska u Uniju nisu bili kadri povuči više od 25 posto sredstava iz evropskih fondova, pa smo tako prvu godinu više mi dali Uniji negoli ona nama. Dr. Goran Marić ovih dana tvrdi da imamo 50 milijardi kuna nenaplaćenih poreza i opet se ništa ne događa! A ne događa se jer ova vlast obnašanje vlasti ne doživljava u bilo kakvim okvirima obaveza, odgovornosti, najmanje u relacijama ispunjavanja obećanja. Mi smo došli na vlast i raditi ćemo što nas je volja, to je geslo ove vlasti! A, da nije ništa drugo na stolu nego samo ovih par podataka, već bi i to bilo dovoljno da im se zahvalimo!

S druge strane mi smo u zadnje vrijeme, po masovnim uhićenjima, nerijetko baš političkih oponenata, krenuli prema modelima Južne Amerike! Obzirom da se ta uhićenja događaju točno u predizbornoj kampanji, obzirom da je i Sanader uhićen točno na početku zadnje parlamentarne izborne kampanje, mi imamo za naše pravosuđe niz pitanja. Tim prije jer se uhićenja i procesuiranja zadnjih dana obavljaju čak i sa onima koji samo lijepe plakate protiv jednog predsjedničkog kandidata.

Jer, četvorica mladih koji su uhićeni i kažnjeni u Splitu jer su lijepili plakate protiv Ive Josipovića nisu radili ništa drugo negoli su izražavali svoje mišljenje o aktualnom Predsjedniku. Pa ipak su i uhićeni i kažnjeni! Doduše, Predsjednik se sam distancirao od tih uhićenja, ali tek kada se u javnosti o tome masovno počelo govoriti i kad su se prigovori počeli okretati prema njemu! No, zastrašivanje, taj stvarni učinak ove policijske akcije je postignut! A kad je postiglo što se htjelo, što Predsjednika priječi da se od same akcije distancira. Jer, poruka što će se dogoditi sljedećem tko se usudi nalijepiti plakat negodovanja protiv politike Ive Josipovića je jasno poslana!
Autor: Tihomir Dujmović/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content