Šešelj je pušten iz haaškog pritvora na zahtjev Zagreba

KROATIZIRANJE PARTIJE Vojislav Šešelj našao se na slobodi za potrebe pete kolone u Hrvatskoj. Da neprijateljima svega hrvatskog posluži za predizborno presvlačenje u domoljubne boje.

Cirkus s Vojislavom Šešeljem poništava oslobađanje Ante Gotovine

Hoće li Ivo Josipović dan uoči izbora položiti ustašku zakletvu? Zar ne bi bilo bolje i veselije da se Šešelj kandidirao za predsjednika RH?

Koliko je pouzdana vijest da se Vojislav Šešelj vraća u Haag, na nastavak suđenja za ratni zločin? “Ja se sigurno u Haag nikad dobrovoljno neću vratiti” – izjavio je Vojvoda u popularnoj “Bujici”, na Osječkoj TV, odnosno Velimiru Bujancu, kojega je zbog “gostovanja” Šešelja prozvao HND, a bedasto je prosvjedovao i Milan Kujundžić. Šešelj je napravio dvije neoprostive pogreške. Prvo, trebao se iz Haaga vratiti u svoju otadžbinu Hrvatsku. Presvučena peta kolona u Hrvatskoj nasušno treba Vojislava Šešelja kao goreg od nje same. Drugo, Vojislav Šešelj zaista se trebao kandidirati za predsjednika RH, jer bi glatko pobijedio na poštenim izborima. Uvjeren sam da bi Vojvoda bolje vodio Hrvatsku od dosadašnjih “hrvatskih” predsjednika i premijera.
U tijeku je odurno presvlačenje Partije. Titoisti su se kukavno postrojili ispod hrvatske zastave. Dobrohotno trepću očima i vele: Šešelj je lud, a mi s takvom izjavom postajemo hrvatski nacionalisti. Izgovarajući se na prisutnost Vojvode u Regionu i na šutnju četničkih pobočnika u vrhu Srbije, Zoran Milanović otkazao je planirani posjet Srbiji i Beogradu. Otkazao je i dogovorenu posjetu Hrvatskoj od strane Ivice Dačića, pobočnika Slobodana Miloševića. Istovremeno je Ivo Josipović u svezi Šešelja prosvjedovao kod haaškog Tribunala, sve formalno u ime RH, a zapravo kao odgovoran beogradski zet. “Bilo bi tužno kad bi hrvatski narod još jednom prihvatio Josipovićevo umiljavanje” – kaže nam hrvatski književnik Ivan Aralica, detektirajući u RH namjernu ideološku zbrku i namjerno generirano beznađe. Milanović, Pusić i Josipović sramotili su svoje, a kroatizirani sramote Hrvate.

Trebamo zaseban referendum o Vesni Pusić

Ne znam jeste li to primijetili, ženi treba više vremena da se presvuče. Vesna Pusić uhvatila se za osobno četništvo Vojislava Šešelja. A Vojo prepoznaje četnike u njenom obiteljskom stablu, po liniji majke. Tu je i njen otac iz administracije NDH, pokoj mu duši. Navodno je hrvatski vitez Eugen bio od onih Židova koje je Ustaški pokret štitio. A sama Vesna Pusić pripadala je strukturama komunističke Jugoslavije. Njen polubrat po ocu i po majci nosi istu robu pola stoljeća. Vesna Pusić tipičan je izraz Tuđmanovog pomirenja. Slično možemo kvalificirati i nepoznanice u jednadžbi Ive Josipovića. Uz veliko X njegovog osobnog rodoslovlja, upisan je prilično visok koeficijent njegovog oca, da bi Vojvoda dodao trocifrenu konstantu beogradskog zeta. Ne tako davno, u istom opakom vektoru žario je Dejan Jović.

vojvode-387x300

Vesna Pusić uhvatila se i za osobnu poremećenost Vojislava Šešelja. Nema tu srpskog ili srbijanskog fašizma, nema u Hrvatskoj na pozicijama četničke djece i unuka, čak niti vojvoda Vojo nije četnik, nego tek poremećena osoba, koja se slučajno zakačila za četništvo. Kada slušate Vesnu Pusić, dobijete dojam da je Šešelj otpušten iz umobolnice. Tu dolazimo do ravnoteže tipa Ivo Josipović: ustaška zmija u srcu Hrvata i četnički duh iz boce. Slično nas Jutarnji list i Jelena Lovrić uvjeravaju da je opasnost ustaštvo, a četništvo je “lajanje na Mjesec”. Vickast je i Mladen Pleše – prepoznaje monstruma. A ono, dva najbliža pobočnika Vojislava Šešelja postali su predsjednik i premijer u Srbiji. Na aktualnim mitinzima četničke solidarnosti u Srbiji, Vojvoda je Dobrica u odnos na ostale sudionike.

Monetizacija Ante Gotovine

Usprkos zahtjevu tužitelja Sergea Brammertza da se Vojvoda vrati u Haag, nakon njegovog puštanja na slobodu relativizirano je haaško oslobađanje hrvatskih generala Ante Gotovine, Mladena Markača i Ivana Čermaka. Politički inženjering u Hrvatskoj postupno topi političke mogućnosti Ante Gotovine. Izvukao se u Haagu zahvaljujući svojoj nevinosti, ali i na dodvoravanje, odnosno na ono podaničko “časni sude”. Haašku “herojsku” priču trojice naših generala zasjenila je saga o nepokorenom četniku Vojislavu Šešelju, koji je vrijeđao haaške suce na zadovoljstvo skoro svih Srba i na zadovoljstvo mnogih Hrvata. “Možete da mi popušite onu stvar!” – rekao je narogušeni Vojo haaškim sucima, ravno u njihovu imperijalističku gubicu. I stvarno, suci su se potrudili oko Šešelja, da bi sve kulminiralo njegovim oslobađanjem i kolektivnom ekstazom svih četnika.

Vojvoda je svjestan toga da treba poslužiti za presvlačenje hrvatske pete kolone, ali iz nekog razloga ne pristaje na to, iako zna da strani faktor gura svoje igre u interesu Srbije, koliko i u interesu pete kolone u Hrvatskoj. Šešelj je na iznenađenje svih i prilično inteligentno ukazao na “veličanstveno poreklo Vesne Pusić”. Prema “beogradskom zetu Ivi Josipoviću” javno je izrazio svoje obožavanje, spominjući njegovog oca kao partizana, koji je dirigirao kaznenim progonom hrvatskih Proljećara. Otvoreno prigrlivši one u Hrvatskoj koji se pomoću njega presvlače za potrebe izbora, Šešelj je pokvario jednu pažljivo pripremanu obmanu.

Poremećenost struktura

Nije dovoljno da netko ne ode u Beograd, pa da je odmah drugi dan veliki Hrvat. Milanović je prepoznao nove mogućnosti privremene konverzije. Povremeno ode u BiH i prestraši preživjele Hrvate sa svojim izjavama. Kada se Stipe Mesić presvlačio za potrebe višestranačkih izbora, poručio je Srbima u Hrvatskoj da nisu na svojim opancima donijeli srpsku zemlju. Milanović je ovih dana u Sarajevu hrabro spomenuo svoje opanke. A odrastao je u Zagrebu. Možete li zamisliti Zokijevu sramotu kada se u prvom razredu osnovne škole pojavio u opancima? Momčina sa Stanforda! Kompleks opančara muči ga i u BiH. Htjeli mi to priznati ili ne, Vojo je učinio saveznicima Vučića, Nikolića, Josipovića, Milanovića i Pusićku. Regionalno protuhrvatsko pomirenje!

Otkazivanjem gradnje naftnog Južnog toka, Vladimir Putin objavio je što misli o ulasku Srbije u EU. Da sve ostane kupus, Eduard Kukan, šef izaslanstva za Srbiju u Europskom parlamentu, i bivši ministar vanjskih poslova Slovačke, glasovao je protiv rezolucije o Šešelju. Prvi izgovor mu je jak: ne želi Šešelju dati pozornost. Koje jeftino farbanje! Zar Šešelj ne bi dobio veću promociju da rezolucija nije prihvaćena? Kao drugi razlog svoga “ne” europskoj rezoluciji o Šešelju, Kukan je naveo poštivanje odluka haaškog Tribunala. Srbijanski premijer Vučić posebno se zahvalio Kukanu na podršci, njemu i slovenskoj zastupnici Tanji Fajon, iz izaslanstva Unije za BiH i Kosovo

Ivica Dačić izjavio je u Europskom parlamentu da oslobađanje Šešelja predstavlja oslobađanje Srbije, a povratak Šešelja u Haag predstavlja Šešeljevo osobno krivo ponašanje. Platforma Vesne Pusić o poremećenosti samo jedne osobe u Srbiji sve više uzima maha, na sve strane. A ako u Hrvatskoj krenete odozgo, prođete Vladu i još uvijek nećete sresti normalnu osobu. Pripadnici pete kolone u Hrvatskoj trebali bi ostati u nekakvim razumnim granicama. Mrze sve hrvatsko, ali moraju imati na umu činjenicu da će i njihovo potomstvo živjeti u ovoj uništenoj zemlji. Danas smo svjedoci zastrašujućih izjava Vojislava Šešelja da je peta kolona u Hrvatskoj odredila razmjere mnogih četničkih zločina. Tko je oslobodio Šešelja? Haag, Beograd ili Zagreb?

Tvrtko Dolić/7Dnevno

 

Odgovori

Skip to content