Hrvatski liječnik brine o mentalnom zdravlju milijun Amerikanaca

‘Proveli smo mjesece tražeći najboljeg kandidata i našli smo ga u dr. Marku Hercegu’, izjavio je čelnik Westchester Countya.

Dr. Mark Herceg, američki liječnik hrvatskog porijekla, prošlog je tjedna imenovan povjerenikom za mentalno zdravlje društva u okrugu Westchester. Riječ je o okrugu (eng. county) u saveznoj državi New York koji obuhvaća 49 općina (eng. municipality) i u kojem živi gotovo milijun stanovnika.

Dr. Herceg je trenutno direktor neuropsihologije u bolnici Burke Rehabilitation u White Plains te savjetnik psiholog u bolnici Silver u New Canaanu. Dr. Herceg je, uza sve to, i profesor psihologije na kliničkoj neurologiji Medicinskog sveučilišta Weill-Cornell. ‘Kako cijeli život živim u Westchesteru, počašćen sam što sam odabran da pomognem ispuniti potrebe za mentalnim zdravljem mojih sugrađana’, izjavio je dr. Herceg.

‘Proveli smo mjesece tražeći najboljeg kandidata i našli smo ga u dr. Marku Hercegu’, izjavio je čelnik Westchester Countya, Rob Astorino. ‘Markovo iskustvo i entuzijazam će dobro poslužiti i njemu u okrugu kad bude na čelu ovog izazovnog i zahvalnog odjela’, piše Astorino u priopćenju.

Herceg će na dužnost stupiti 2. veljače.
Autor: Z.S./patch.com

Izvor: croexpress.eu

Odgovori

Skip to content