DOMAZET LOŠO savjetuje predsjednicu RH

Kolindina prva pitanja na VNS-u trebaju biti piloti i napad na branitelje
Ostavke su već trebali dati Milanović i Kotromanović te general Lovrić i šef VSOA-e Klanac. Ni Josipović ne smije biti amnestiran. Sve se radi planski za 20. obljetnicu Oluje

Admiral Davor Domazet-Lošo u razgovoru za direktno.hr rekao je da skandaloznim smatra odlazak pilota Krila Oluje iz Hrvatske i najavljeni prosvjed protiv branitelja u subotu. Oba slučaja su čisto ugrožavanje nacionalne sigurnosti, prvi zbog ugrožavanja temelja Hrvatske – Domovinskog rata i 5. kolovoza, a drugi zbog izazivanja kaosa u kojem je moguće prolijevanje krvi. Upravo bi to trebale biti glavne teme Vijeća za nacionalnu sigurnost u četvrtak, smatra admiral.

“Glavni krivac za odlazak pilota je politika. Nema tu tko drugi biti odgovoran. To je dio koji se odnosi na nacionalnu sigurnost i Oružane snage, u demokratskim društvima za to su krive političke elite koje sustavno rade na njihovom obezvrjeđivanju”, tvrdi admiral.

Tvrdi kako nije riječ o slučajnosti, već da je odlazak pilota namjerno programiran.

“Ove godine obilježavamo 20. obljetnicu Oluje. Kako će se ona slaviti ako nemamo glavnih aktera u simboličnom smislu? Ime sve govori – Krila OLUJE. Ako oni nestanu, nema više ni Oluje. To je namjerno programirano, i nitko me ne može razuvjeriti u to”.

Oružane snage bitan su dio svake države, a naš sugovornik tvrdi da se od 2000. sustavno radi na uništavanju pobjedničke vojske.

“Ne daju nam se pobjednički ponašati. To nije trijumfalizam prema nikome, ni prema Srbima, nego hrvanje s izazovima. Ovaj slučaj završetak je te priče. Od pobjedničke vojske spali smo na ostatke ostataka koji se idu boriti u Afganistan. Politika je dovela do ovoga, ona to mora i vratiti”, dodaje Domazet.

Josipović ne može biti amnestiran

Oči su sada uprte u hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović koja mora reagirati i vratiti identitet Hrvatskoj vojsci.

“Za sada ne vidim da to radi, ali možda još nije pohvatala sve konce. U njenom okružju i savjetničkom timu nema generala i admirala koji su sudjelovali u tim vremenima. Ovdje nije pitanje Vlade, ona je vrhovna zapovjednica. Drugo pitanje koje postavljam je što rade obavještajne službe, što radi Vojna sigurnosno-obavještajna agencija? Pa piloti su raspravljali s vodstvom druge države, a da naše službe o tome nemaju pojma. Ili su znali pa su prešutjeli, ne znam što je gore”, dodaje.

Izravni krivci jasno su vidljivi svima koji ih žele vidjeti.

“Izravno je odgovoran predsjednik Vlade Zoran Milanović, bivši predsjednik Ivo Josipović, ministar obrane Ante Kotromanović, načelnik Glavnog stožera general Drago Lovrić i ravnatelj VSOA-e general Zdravko Klanac. Josipović više nije predsjednik, ali nitko njega ne može amnestirati. Ovo je pitanje nacionalne sigurnosti i sve se odvijalo za vrijeme njegovog mandata. U normalnoj zemlji svi oni bi trebali dati ostavke. Sigurnosni sustav i politika ne znaju ništa, ili znaju pa šute. Ovo je tipičan primjer u kojem izvršna vlast ugrožava nacionalne interese. To je paradoks. Koliko je Hrvatska uložila financijskih sredstava da se oni osposobe, naravno da šeicima odgovora da im dođu na dlanu a da nisu ništa uložili u njih”, nastavlja admiral Domazet-Lošo.

Ovdje se radi o dokidanju zrakoplovstva, nastavlja naš sugovornik i dodaje da će nam od pobjedničke vojske ostati 5.000 pješaka. “Ne mogu se oteti dojmu da to nije plan za 20. obljetnicu Oluje”.

Predsjednica bi na VNS-u trebala postaviti pitanja najavljenih nereda i odlaska pilota

Što se tiče najavljenog prosvjeda u organizaciji Pokreta Occupy Croatia, dodaje da je to pitanje nacionalne sigurnosti prvog reda.

“Netko ide namjerno izazivati nerede da se prolije hrvatska krv. Mogu samo zaključiti da vlast stoji iza toga. Pa prijevod tog pokreta je Okupiraj Hrvatsku, nije li nam dosta bilo okupacije? Sve je to dio iste priče, svi oni imaju zajednički naziv. Odakle Pokretu Occupy Croatia toliko upornosti, znači da moraju imati potporu. Što je izazivanje unutarnjih nereda drugo nego ugrožavanje nacionalne sigurnosti?”.

Hrvatska predsjednica ovim pitanjima trebala bi se pozabaviti na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost 12. ožujka.

“Ako ovo ne budu prva pitanja, onda je promašila sastanak. Prva točka trebali bi biti najavljeni prosvjedi protiv branitelja, a druga odlazak pilota. O prosvjedu se nije očitovao ni premijer Milanović, ni ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. To bi trebalo spriječiti, a ne poticati, prešućivati i pomagati. Očigledno je da se ne mire s porazom Ive Josipovića, pa prouzročuju kaos. Što se tiče pilota, u drugoj točki trebala bi uputiti pitanje odgovornosti premijeru Milanoviću, bivšem predsjedniku Josipoviću, ministru Kotromanoviću i generalu Lovriću”, zaključio je Davor Domazet-Lošo.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content