Relikvije sv. Terezije Avilske na “Putu svjetla” stigle u Zagreb

Zagreb, (IKA) – Relikvije sv. Terezije Avilske stigle su iz Požege nešto prije podne u srijedu 18. ožujka pred svetište Majke Božje Remetske u zagrebačkim Remetama. Riječ je o svetičinu hodočasničkom štapu koji je na “Putu svjetla” o 500. obljetnici rođenja sv. Terezije Avilske stigao u Hrvatsku kao 28. zemlju na hodočasničkom putu započetom u listopadu 2014. godine. Znakovito je kako se na ovom hodočašćenju svijetom jedino u Francuskoj i Hrvatskoj hodočasnički štap “susreo” s moćnikom u kojem se čuva neraspadnuto svetičino desno stopalo iz crkve Santa Maria della Scala u Rimu. Ovaj moćnik obići će sve samostane karmelske obitelji u Hrvatskoj, kao i samostane u Bosni i Hercegovini, Srbiji, te Bugarskoj, Sloveniji i Austriji gdje Hrvatska karmelska provincija sv. oca Josipa također ima svoje kuće. 

Hodočasnički štap sv. Terezije u remetsku crkvu unijeli su o. Iván de Jesús Mora, OCD, i o. Dražen Marija Vargašević, dok su moćnik sa svetičinim stopalom unijeli karmelski bogoslovi.
Uslijedila je Služba čitanja kojoj su se karmelićanima iz remetskoga samostana pridružili i vjernici. Nakon molitve uslijedilo je hodočašće relikvija prema Čretu, jedinoj kapeli u Zagrebačkoj nadbiskupiji posvećenoj sv. Tereziji Avilskoj, a potom prema Mariji Bistrici.

Izvor: IKA

Odgovori

Skip to content